A győzelem néha csak a legszebb álmod

Lehetőségek tárháza, amit ha nem használ ki az ember, a bukás-faktor igen valószínű. Feliciano Lopez egész heti teljesítménye kudarcba fulladt.

Miért nem David Ferrer játékát emelem ki, aki újdonsült bajnokként fogadhatta a gratulációkat Kuala Lumpur-i tornagyőzeleméért? Aki a délelőttjét rászánta, hogy megnézze a spanyol házidöntőt, annak eme sorok nem szolgálnak ismeretlen tényként. Aki pedig nem, most szembesülhet vele.

Tehát ahogy az előző bekezdésben megemlítettem, két spanyol játszotta a döntőt. A két játékos a fináléig vezető úton mindösszesen 1-1 nehézségbe ütközött. Ferrer dolgát az elődöntőben Becker nehezítette, míg Lopez kedélyét Pospisil próbálta némileg borzolni. Ezt az akadályt ennek ellenére a hispán küldöttség sikeresen megugorta. Minden adott volt az első és a második kiemelt álomdöntőjéhez.

Ferrer break hátrányból fordítva nyerte az első szettet Kép forrása: citizen.co.za

Ferrer break hátrányból fordítva nyerte az első szettet
Kép forrása: citizen.co.za

A mérkőzés nem kezdődött máshogy, ahogyan az elvárható lenne. Kisebb puhatolózás, könnyed adogatójátékok- mindez 3-3-ig. Szinte a semmiből  Lopez egyre élesebben kezdett el teniszezni, amit honfitársa képtelen volt abban az adott néhány percben kezelni. A jutalom nem maradt el, a 34 éves játékos két játékra került a vezetés megszerzésétől. Amennyire nem volt könnyű előnybe kerülni, annál egyszerűbbnek tűnt ettől megválni. Lopez buta hibákkal elveszítette kisebb fórját, majd hamarosan az első szett megnyerésétől is búcsút mondhatott. Ferrer 7-5-el ülhetett le a két perces pihenőre.

Lopeznek nyesései ezúttal nem kifejezetten segítettek Kép forrása: 10sballs.com

Lopezt nyesései ezúttal nem kifejezetten segítették
Kép forrása: 10sballs.com

A második játszmában Lopezen az első ponttól tökéletesen a frusztráltság jelei látszódtak. Ezek után senkit sem ért volna meglepetésként, amennyiben gyorsan darabokra szétesik. Ferrernek a második játékban lehetőségei adódtak, hogy Lopez koncentrációja véglegesen megzuhanjon, a break labdák hárítása azonban visszahozták az idősebb spanyolt a találkozóba. A toledóinak látszólag viszont minden lélektani plusz kevés volt számára. Magához képest lassan igyekezett előre felé, pontatlan nyesésekkel és rosszul szöget zárva ragadt fenn a hálónál. Kevésszer láthattuk őt ennyi röptét elrontani. Lopez 5-5-nél mégis megkapta az utolsó esélyt, de nem tudott élni az óriási lehetőséggel. A következő játékban pedig a saját csapdájába esett, ami a lehetséges egyenlítésbe került.  Ferrer 94 perc játék után ünnepelhetett.

Ferrerre a mérkőzés képe alapján egyáltalán nem lehetett mondani, hogy jobban játszott volna, mint honfitársa. A fontos pontoknál viszont rendre összeszedettebbnek bizonyult. Az utolsó hetekben egyre többször látszik a férfiaknál, hogy sok jelentőséggel bíró mérkőzést kizárólag az aktuális mentális tényezők döntenek el. Feliciano Lopez technikai és taktikai képzettsége vitathatatlan, mégis gyenge feje a kellően magas eredmények elérésében egyértelműen hátráltatja.

A döntő végeredménye:

David Ferrer(1)-Feliciano Lopez(2) 7/5 7/5

Kiemelt kép forrása: newsxinhuanet.com

A hozzászólások le vannak zárva.