A cseh vitéz leszúrta utolsó áldozatát is

2015. október 5.
by Airon

Mielőtt az ember azt gondolná itt valami véres krimibe csöppent bele, erről természetesen szó sincs. A krimit az a forgatókönyv adhatta volna meg, amennyiben a spanyol Guillermo Garcia-Lopez szettet nyer a döntőben.

Shenzhen adott otthont a múlt hét másik ATP 250-es ATP tornájának. Minden adott volt egy újabb álomdöntőhöz Kuala Lumpurhoz hasonlóan, azonban Guillermo Garcia-Lopez felülírt minden addigi várakozást. Előbb Berdych került vasárnap reggel döntőbe, majd a spanyol, Marin Cilic kiejtésével leparkolt a végállomásnál.

Berdych nyerte Shenzhent Kép forrása: bleacherreport.com

Berdych nyerte Shenzhent
Kép forrása: bleacherreport.com

Eleinte oly egyszerűnek tűnt minden Berdych számára. Break előny majdnem azonnal a szett elején. Ráadásul a háló másik oldalán lévő ellenfél sok vizet nem zavart a cseh következő három adogatójátékában. Majd nemsokára elkezdődtek a problémák, hirtelen Berdych szemszögéből 0-3 állt az eredményjelzőn. A torna negyedik kiemeltjénél azonban tisztán látszott, hogy fogadóként több veszélyt jelent vetélytársára, mint saját adogatásai mögött. Garcia-Lopez agresszívabb teniszét a lerövidülés váltotta fel, Berdych visszajött. A Tiebreakig már nem szállingóztak az újabb breakek, a 30 éves játékos 7 pontra került a győzelemtől. Hiába a spanyol részéről egy szett labda, Berdychtől nem lehetett elragadni a tornagyőzelmet.

Berdych tehát a papírformának megfelelően megnyerte a shenzheni tornát, amivel idei első tornagyőzelmét aratta.

A döntő végeredménye:

Tomas Berdych(1)-Guillermo Garcia-Lopez(4) 6/3 7/6(7)

Kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com

A hozzászólások le vannak zárva.