A pekingi megállíthatatlan harci tank meséje

Csak a testemen át, ahogy azt mondani szokás. Egy félelmetesen erős gépezet azonban fittyet hányva erre a néhány szóra igazi gázolást hajtott végre.

A gépek lázadása, vagy itt miről is hablatyolok már megint? Természetesen itt fókuszban a pekingi torna döntője állt. Novak Djokovicot úgy tűnt senki és semmi sem állíthatja meg hatodik győzelmében, azonban a múlt, mégis csak múlt. 44 mérkőzés és abból nem véletlenül csak 21-szer tudott diadalmaskodni a szerb, Rafael Nadallal szemben. Mi van azonban, ha maga a döntős ellenfél is azt nyilatkozza, hogy gyakorlatilag semmi esélye Djokoviccal szemben, és már örül annak, hogy megmérkőzhet a jelenlegi világelsővel. Minden tényező a friss US Open bajnok mellett szólt.

A realitás a legjobb szó a mai döntőre Kép forrása: citizen.co.za

A realitás diadalmaskodott a mai fináléban
Kép forrása: citizen.co.za

Djokovic már a kezdést sem bízta a véletlenre, egyből breakkel nyitott. A kezdeti lendület a játszma közepén viszont mintha néhány pillanatra meginogni látszott volna, Nadal előtt ott állt a lehetőség, hogy visszakapaszkodjon a mérkőzésbe. Két break labda mégis a spanyol keretbe foglalta ütéseit, majd Djokovic azzal a néhány pont megnyerésével véglegesen eldöntötte a játszmát. Nadal a következő játékát 40-15-ről képtelen volt befejezni, az ilyen állásról való fordítás úgy tűnik, egyértelműen a szerb legnagyobb erősségé vált. Djokovic 6/2-re nyerte meg az első szettet, jó kérdés volt, ellenfél lehet-e a salakkirály a második játszmában. Nadalnak nem volt elég teher Djokovic játéka, meg kellett küzdenie egy rossz pillanatban szerzett sérülésével is. A spanyolt ismerve feladásról szó sem lehetett, azonban nagyon sok labdánál szemmel láthatólag vigyázott a bokájára. Sérülés ide-oda, Djokovic kegyetlen módon elbánt a korábbi világelsővel, akit valamivel több mint másfél óra játék után végzett ki 6/2 6/2 arányban.

Djokovic rég látott mészárlást rendezett Pekingben. A hatodik tornagyőzelemhez szükséges mérkőzéseken 10 játszma alatt mindösszesen 18 játékot veszített. A névsort látva ( Bolelli, Zhang, Isner, Ferrer, Nadal ), igencsak demoralizáló statisztika ez erre a hétre.

A döntő végeredménye:

Novak Djokovic(1)-Rafael Nadal(3) 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: news.xinhuanet.com

A hozzászólások le vannak zárva.