ATP Shanghai: Jön a Djokovic-Murray álom-elődöntő

A másik ágon Rafa Nadal Jo-Wilfried Tsongával játszik a döntőbe jutásért

Ébredezik a Salakkirály (?) forrás: rafaelnadalfans.com

Ébredezik a Salakkirály (?)
forrás: rafaelnadalfans.com

Ha jellemeznénk az eddigi történéseket, azt lehetne mondani, hogy a felső ágon túlnyomórészt a formalitás, az alsó ágon a váratlan eredmények voltak jellemzőek. Különösképp a legalsó negyedben. Először ugyebár Federer (2.) teljesített alul, de később Kei Nishikori (6.) is. A japán Kevin Andersontól (12.) szenvedett vereséget a legjobb 16 között. A dél-afrikai szettveszteség nélkül jutott be a negyeddöntőbe. Ellenfele J-W. Tsonga (16.) volt, aki busásan kihasználta Federer korai vereségét. Főleg úgy, hogy ma Anderson ellen is jobbnak bizonyult. A francia majd Rafael Nadallal (8.) nézhet farkasszemet. A mallorcai azok után, hogy az első meccsen kissé megizzadt Ivo Karlovic ellen, a folytatásban mint Raonicot (9.), a nyolcaddöntőben, mint Wawrinkát (4.), a negyeddöntőben, 2-0-ra győzte le. Az indiszponáltan játszó svájcit kimondottan könnyedén. Ez csak azért meglepő, mert “Stan” az azt megelőző körben parádés meccsen ejtette ki Marin Cilicet (14.). Tsonga és Nadal rég nem találkozott egymással, “Ali” szempontjából nem jelenthet sok jót párharcuk újabb fejezete, hiszen eddigi 11 meccsükből csak 2 lett az övé. Jó kérdés, reménykedhet-e abban, hogy az idei Rafa Nadal nem valami meggyőző, mert leendő vetélytársa ha nem is ereje teljében tündököl, de rég nem tapasztalt sikerei jelentős mentális löketet adhatnak neki.

Tsonga köszönte szépen Federer és Nishikori kiesését forrás: www.sportsmole.co.uk

Tsonga köszönte szépen Federer és Nishikori kiesését
forrás: www.sportsmole.co.uk

A felső ág felső berkein semmi meglepetés nem történt. Djokovic (1.) már 8 mérkőzést nyert meg zsinórban szettveszteség nélkül. Sem Martin Klizan, sem Feliciano Lopez (15.) nem tudta túlórára késztetni. Ma Bernard Tomic jutott el tie-breakig, de annak elérésével eljutott teljesítménye csúcspontjára. Elismerendő egyébként az ausztrál e heti szereplése, mert előbb David Ferrert (7.) majd Richard Gasquet-t (11.) ejtette ki. Djokovicnak a szokásosnál is komolyabban kell vigyázni Murrayvel (3.) majd. Bár, ha a szerb idei stratégiáját figyelembe vesszük, lényege az, hogy mindenki ellen annyit ad ki magából, amennyi pont szükséges. Nos, a skót ellen jó eséllyel 100%-ot kell majd nyújtania. Murray eddig nagyon egyben van. Komoly vetélytársra talált még tegnap Isner (13.) ellen, ma pedig Tomas Berdych-t (5.) verte meg ellentmondást nem tűrően.

Novak Djokovic és Andy Murray egy híján 30. alkalommal csap majd össze, idén pedig már hatodjára. Mint 2015-ben, mint összességében dominál a világelső a skóttal szemben, ám legutóbbi meccsüket, a montreali döntőben Murray nyerte. Akkor a leendő Davis Kupa-döntős relatíve agresszívabb játékkal felül tudott kerekedni riválisán. Holnap is bízhat ebben, ám Djokovic is tudni fogja, kik voltak eddig a háló túloldalán, s ki lesz majd most. Kiváló mérkőzés várható. Kezdés magyar idő szerint 14 órától lesz, míg Nadalék 10:30-tól játszanak.

A kiemelt kép forrása: theguardian.com és dailystar.com.lb

A hozzászólások le vannak zárva.