A huszonnégy, aki talpon maradt

Egy fenn marad, egy pedig elhullik. Három helyszín, de már csak 8-8-8 játékos élte túl a legjobb 16 kegyetlen megpróbáltatásait. Lássuk a történéseket.

Bécs

Elsőként utazásunkat tegyük meg Ausztria fővárosában.

Ferrer könnyű győzelemmel kezdte meg szereplését Kép forrása: realtimenews.eu

Ferrer könnyű győzelemmel kezdte meg szereplését
Kép forrása: realtimenews.eu

A felső ágon David Ferrer első kiemeltként nem okozott szurkolóinak csalódást. Honfitársát Guillermo Garcia-Lopezt könnyedén, két játékot veszítve intézte el. A negyeddöntő azonban már nem ígérkezik séta-galoppnak számára, Fabio Fognini vár rá. A tábla ezen részének meglepetését Jo-Wilfried Tsonga, Lukas Rosol ellen elszenvedett döntő szettes veresége okozta. A cseh játékos, a gall showmanként titulált Gael Monfilssal küzd meg az elődöntőbe jutásért.

Isner számára csalódás lehetett a bécsi szereplés Kép forrása: sportinglife.com

Isner számára csalódás lehetett a bécsi szereplés
Kép forrása: sportinglife.com

Az alsó ág felsorakoztatta a jelenlegi mezőny néhány legnagyobb szerválóját. Jó jel mutatkozott, hogy a negyeddöntőben az átlagmagasság 2 méter fölé kerekedjen. Ivo Karlovic erről könnyen gondoskodott Sergiy Stakhovsky kiejtésével. A másik mérkőzésen azonban John Isner nem bírt Ernests Gulbissal, így a harmadik kiemelt is búcsúzott. A legjobb nyolc között ezen az ágon Steve Johnson és Kevin Anderson küzdhet meg az egyik elődöntős helyért.

Moszkva

Körutunk második állomásához érkezve, ellátogatunk egy rövid időre Moszkvába.

Cilic döntő szettre kényszerült első meccsén Kép forrása: citizen.co.za

Cilic rögtön döntő játszmára kényszerült
Kép forrása: citizen.co.za

A tábla felső részében Marin Cilic papírforma továbbjutásán kívül gyakorlatilag minden a feje tetejére állt. Senki se számíthatott arra, hogy a második körbe a harmadik, a hatodik és a nyolcadik kiemelt közül senki se jut be. A versenytől meglepetésre Viktor Troicki, Borna Coric és Mikhail Kukushkin is egyaránt búcsúzott.

Az alsó ágon Pablo Cuevas nagy csatát vívott Robin Haaseval, azonban az ötödik kiemeltnek sem hozott szerencsét a legjobb 16 küzdelme. A langaléta holland a német Philipp Kohlschreiberrel játszik majd. Roberto Bautista Agut hozta a kötelezőt Marsel Ilhan ellen, így játszhat majd a francia Lucas Pouille ellen.

Stockholm

Nyaralásunk a végéhez ért, a végállomás Stockholm.

Berdych hozta a kötelezőt első meccsén Kép forrása: sportsfan.com.au

Berdych hozta a kötelezőt első meccsén
Kép forrása: sportsfan.com.au

Svédország fővárosa hozta a lehető legkevesebb meglepetést. A felső ágon összejött a Tomas Berdych-Grigor Dimitrov álomnegyeddöntő. A győztes jó eséllyel minden ritmusából kieshet a következő körben. Gilles Müller játéka ugyanis nem éppen a legkellemesebb. Ebbe azonban a ciprusi Marcos Bagdhatisnak lesz nem kevés beleszólása.

A tábla alsó felén Jack Sock óriási csatában verte a szebb napokat is látott Fernando Verdascot. Az amerikai tehetség jutalma egy Gilles Simon elleni negyeddöntő lett ezáltal. A legjobb nyolc között mellettük láthatunk egy francia házirangadót Jeremy Chardy és Richard Gasquet főszereplésével.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.