ATP: A pénteki eredményekről

Bécsben, Moszkvában és Stockholmban már az elődöntőket rendezik.

Ezen a héten három ATP torna zajlik, mind a három egy fővárosban. A legrangosabb a bécsi esemény, hiszen ez évtől már az 500-as kategóriába tartozik az Erste Open. A moszkvai Kreml Kupa és a Stockholm Open eggyel alacsonyabb rangú, 250-es esemény, ám a mezőnyök minőségei nem sokban térnek el egymástól.

Bécs

Nyugati szomszédainknál nagyjából az a helyzet állt elő, mint Shanghaiban. Az egyik ágon érvényesült a papírforma, a másikon kevésbé, így akár David Ferrer (1.) és Gael Monfils (3.) összecsapása egy előrehozott döntőnek is betudható. Ferrer rosszul kezdte a tornát, miután Albert Ramos az első meccsén egy 6/1-et adott neki, azt követően viszont magabiztosan teljesít. Sem Guillhermo Garcia-Lopez, sem Fabio Fognini (8.) nem okozott neki gondot. Monfils már egy kicsit nehezebben jutott el a 4-ig. Az első fordulóban és a negyeddöntőben fordítania kellett Thomaz Bellucci, majd tegnap Lukas Rosol ellen. Az alsó ágon két nem kiemelt játszik a döntőbe jutásért. Steve Johnsonról azt lehetett volna gondolni, hogy a negyeddöntőbe jutása csak Dominic Thiem (5.) kiesésének volt köszönhető, de tegnap Kevin Anderson (2.) legyőzésével rászolgált az elismerésre. Még nagyobb meglepetés Ernests Gulbis szereplése, aki hosszú idő után tudott újra egymás után két meccset nyerni. Isner (3.) skalpja után tegnap az Ivo Karlovicét (7.) is begyűjtötte, természetesen két rövidítéssel záruló szettben.

Moszkva

A Kreml Kupán lényegében nem borult fel a papírforma. Akár az álom-döntő, vagyis az első és a második közti megmérettetés is létrejöhet, Marin Cilic (1.) és Roberto Bautista-Agut (2.) között. A horvát címvédő az első két meccset követően most is orosz ajkú ellenfelet kapott, Andrey Kuznetsov személyében, akit nagyon simán le is győzött. Következő ellenfele is orosz lesz, mégpedig a szabad-kártyás Evgeny Donskoy, aki honfitársát, Teimuraz Gabashvilit ejtette ki hasonlóan meggyőzően. Cilic jó eséllyel pályázhat a fináléra, de ez nem mondható el Bautistáról. A spanyol Philipp Kohlschreiberrel (3.) fog ma játszani, ki-ki meccsnek ígérkezik. A német egyébként Robin Haasét, Bautista Lucas Pouille-t győzte le, mind a ketten csak hat játékot veszítettek.

Stockholm

Itt is alakulóban van az álom-döntő. Tomas Berdych (1.) szettveszteség nélkül menetel, tegnap Grigor Dimitrovot (5.) is kiejtette. A cseh ellenfele Marcos Bagdhatis lesz a 4 között. A ciprusi teniszező egy kiemeltet, Bernard Tomicot (4.), már legyőzött korábban, de tegnap Gilles Müllert (8.) is meglepte. A másik ágon Richard Gasquet (2.) és Jack Sock (7.) fog farkasszemet nézni egymással. Gasquet szoros meccsen nyert Jeremy Chardy (6.) ellen, míg kisebb meglepetésre Sock Gilles Simont (3.) győzte le.

A kiemelt kép forrása: www.ibnlive.com

A hozzászólások le vannak zárva.