WTA Finals: Serena nélkül rajtol az idei torna

Serena Williams nélkül, de a sérülése után visszatérő Maria Sharapovával rajtol az év utolsó WTA tornája. Akinek pedig Sharapova jelenléte nem lenne elég, idén magyar játékosért is izgulhatunk a szingapúri WTA Finals-on. 

Serena nélkül WTA Finals? Aligha gondolta bárki is, hogy az idényzáró WTA tornán nem lesz ott az egész évben kiemelkedőt nyújtó amerikai címvédő. De a világelső döntött, a US Open kudarc után lezárta a 2015-ös évét, és inkább a pihenést és regenerálódást választotta. Serena tehát nincs, de ott lesz Maria Sharapova, aki közel három hónapja nem lépett pályára, és szingapúri szereplése is sokáig kérdéses volt. Ha pedig ott van, akkor Fortuna egyből próbára is teszi az orosz szépséget, aki bekerült a torna halálcsoportjába.

VÖRÖS CSOPORT: Simona Halep (1), Maria Sharapova (3), Agnieszka Radwanska (5), Flavia Pennetta (8)

Egymás elleni eredmények:

Sharapova – Halep 5-0, Halep 4-4 Radwanska, Pennetta – Halep 4-1, Sharapova 12-2 Radwanska, Pennetta – Sharapova 3-2, Radwanska 5-3 Pennetta.

Az elmaradhatatlan selfie Forrás: twitter.com

Az elmaradhatatlan selfie
Forrás: twitter.com

Aligha örül a sorsolásnak a tavalyi döntős Simona Halep. A román hölgy kivétel nélkül olyan játékosokkal került össze, akikkel szemben nem rendelkezik pozitív mérleggel, és a tavalyi évben még az önbizalomtól kicsattanó játékos idén mentálisan finoman szólva sincs a topon. Persze ostobaság lenne temetni Halepet, aki elmondása szerint egyre inkább kezd magára találni. Meglátjuk mennyire, mert ebből a csoportból csak egy jól játszó Halepnek van esélye továbbmenni.

Maria Sharapovának alighanem egyik szeme sír, másik pedig nevet. Az szőke hölgy bizonyára nem bánja, hogy nemezise, Serena Williams idén távol marad a tornától, de aligha örül, hogy egy igencsak kiegyensúlyozott csoportba került. Kérdés, hogy mennyire épült fel korábbi sérüléséből, erre a következő napokban alighanem válasz kapunk.

A lengyel Agnieszka Radwanska az év eleji gyengélkedését feledtetve hihetetlen ázsiai hajrával ért oda a legjobb nyolc közé, ahol az utóbbi hetekben mutatott formáját látva könnyen borsot törhet az esélyesek orra alá, ahogy tette azt múlt évben is, amikor kvalifikálta magát az elődöntőbe.

A csoport negyedik résztvevője az idei US Open győztes Flavia Pennetta. Bár az olasz hölgy a Grand Slam győzelme mellett semmi komolyabb eredményt nem tudott felmutatni, mégsem érdemes leírni. A pályafutását a torna után befejező Pennetta alighanem szépen szeretne búcsúzni a teniszpályáktól, és erre nincs is jobb helyszín, mint a WTA Finals.

FEHÉR CSOPORT: Garbine Muguruza (2), Petra Kvitova (4), Angelique Kerber (6), Lucie Safarova (7)

Egymás elleni eredmények:
Muguruza – Kvitova 0-0, Muguruza – Kerber 3-3, Safarova – Muguruza 1-0, Kvitova – Kerber 4-2, Kvitova – Safarova 7-0, Kerber – Safarova 1-1.
Jokedvűen érkeztek a hölgyek Forrás: twitter.com

Jókedvűen érkeztek a hölgyek
Forrás: twitter.com

Muguruza és a balkezesek. Röviden így lehetne jellemezni a csoportot, ahol a wimbledoni döntős spanyol lány mindhárom ellenfele balkezes teniszező lesz. Muguruza, csakúgy mint a már említett Radwanska, eredményes ázsiai őszön van túl, aminek köszönhetően feljött a világranglista helyére, és a torna előtti utolsó pillanatban beelőzte Maria Sharapovát.

A spanyol játékos legnagyobb vetélytársa a torna egyik esélyének tartott cseh Petra Kvitova, aki alighanem örömmel vette, hogy a könnyebbnek tartott kvartettben kapott helyet. Csoportellenfeleivel és a top tízzel szembeni mérlege továbbra is pozitív, szinte biztos a helye a legjobb négy között.

Az idei évben négy tornagyőzelmet arató Angelique Kerber év végére elfáradni látszik, és a Grand Slam tornákon sem jutott tovább a harmadik fordulónál, kétszer éppen Gabrine Muguruza jelentette neki a végállomást.

A mezőny talán leginkább alul értékelt játékosa is ebben a csoportban kap helyet. Lucie Safarova helyett sokan szívesebben látták volna Ana Ivanovic-ot, vagy Caroline Wozniackit Szingapúrban, pedig a cseh játékos megérdemli hogy itt legyen, elég csak az idei Roland Garros döntőjében, Serena Williams ellen mutatott játékára gondolni.

singapore-top8-stats

A hozzászólások le vannak zárva.