Legyen ön is tornagyőztes!

A félreértések elkerülése végett természetesen nem egy új kvízműsorról szól a fáma. Három helyszín, három bajnokot avatnak pár óra múlva. Lássuk az elődöntők történéseit.

Bécs

Vajon Johnson is túlesik a tűzkeresztségen? Kép forrása: tennisnow.com

Vajon Johnson is túlesik a tűzkeresztségen?
Kép forrása: tennisnow.com

Ernests Gulbis régóta nem mutatott jó formában érkezett az első elődöntőre. A lett a mezőny két legmagasabb emberét kiejtve jutott el a legjobb négyig, Steve Johnson várt rá. Az amerikai a mérkőzés elején megszerzett break előnyét ellentmondás nem tűrően vitte végig az első szett folyamán. Ráadásul úgy tűnt, hogy a második szettben kicsikart újabb break, akár a találkozót is eldöntheti. Gulbis azonban visszajött, mégis minden erőfeszítés hiába valónak bizonyult. Johnson rövidítésben lezárta a mérkőzést és pályafutása első tornagyőzelméért játszhat.

Ferrer remek formában játszik Bécsben Kép forrása: tennistv.com

Ferrer remek formában játszik Bécsben
Kép forrása: tennistv.com

Majd robbant a csarnok egyet, megérkezett a show-man az arénába. Gael Monfilsnak viszont nem is lehetett volna nehezebb feladata, mint az első kiemelt David Ferrert két vállra fektetni. Az első játszmában összességében 10 lehetőség, a döntés mégis a Tiebreakra maradt. A rövidítésben végig Ferrer játszott előnyben, ő mehetett vezetéssel pihenőre. A második szett képe egyértelműen egy újabb Tiebreaket vetített előre, azonban a semmiből a spanyol elvette ellenfele szerváját. Ferrer pedig kegyelmet nem ismerve, fináléba került egy játékkal később.

Moszkva

Elmaradt a csata, Bautista Agut könnyen nyert Kép forrása: livetennis.com

Elmaradt a csata, Bautista Agut könnyen nyert
Kép forrása: livetennis.com

Oroszország fővárosa hat nap alatt meghozta, amit egy teniszrajongó a legjobban vár. Az első és a második kiemelt csatája egy döntőben, minden esetben a legnagyobb presztízs. Marin Cilic döntőbe jutása Evgeny Donskoy ellen várható volt, azonban nem gondoltuk, hogy Philipp Kohlschreiber nem tud ellenfél lenni a második elődöntőben. Roberto Bautista Agutnak nem kellett elvenni 1-0-nál, vagy 3-2-nél a német szerváját. Kétszer, 5-4-nél megcsinált break elegendő volt a finálé kiharcolásához.

Stockholm

Sock megpetésre könnyedén verte Gasquet-et Kép forrása: vavel.com

Sock megpetésre könnyedén verte Gasquet-et
Kép forrása: vavel.com

Svéd földön is talán az első és a második kiemelt csatája lehetett volna az igazi közönségcsalogató, azonban Jack Sock semmilyen féle esélyt nem adott Richard Gasquetnak a fináléba jutásra. Még másfél óra sem kellett az amerikainak, könnyedén elintézte a franciát. A második elődöntő után a közönség már 27 perc után más programot választhatott. Marcos Bagdhatis az első szett elvesztése után feladni kényszerült Tomas Berdych elleni összecsapását. A cseh igen rövid időn belül nyerhet újra tornát, riválisa az áprilisi houstoni torna után érhet fel újra a dobogó legtetejére.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.