Egy elsőség az elsőtől

Végéhez ért a bécsi mese, ahol  győztes kiléte a drámai hajrára maradt. Lássuk a finálé krónikáját. 

Egy borzasztóan jó formában lévő David Ferrert vajon képes lehet-e megfékezni egy zöldfülű, aki egyéni versenyeken még nem járt ilyen magasságokban. A spanyol az utóbbi időben két tornagyőzelmet tudhatott magáénak, és Steve Johnsontól már a finálé elérése is bravúrnak számított.

Ferrer nehéz döntő után ünnepelhetett Kép forrása: washingtonpost.com

Ferrer nehéz döntő után ünnepelhetett
Kép forrása: washingtonpost.com

Amilyen idegesen kezdte Johnson két kettős hibát is ütve a döntőt, annyira tudott percek alatt a nyugodtság szobrává válni. Az amerikai sokszor remek érzékkel kivárt, majd tenyeresével küldte le Ferrert a pályáról, hamar break előnybe került. Ferrer azonban nem az a fajta teniszező, aki könnyen feladja, visszajött a hátrányból, 5-4 után mégis Johnson jutott vezetéshez. A spanyol ennek ellenére fokozatosan javult, gyorsaságát Johnson egyre nehezebben kezelte. Előbb kiegyenlített, majd a döntő játszmában a lehető legjobb pillanatban megcsinálta a breaket. Ferrer tavaly egy nagy csatában elvérzett a bécsi döntőben, most viszont ő nyert meg egy fenomenális küzdelmet. A torna első kiemeltje az utolsó két játékot fejben jobban bírta, ezáltal tornagyőztes lett belőle az osztrák fővárosban is.

David Ferrer rövid időn belül harmadik tornagyőzelmét aratta. Ezzel a sikerrel ráadásul óriási lépést tett a három hét múlva kezdődő ATP World Tour Finals felé.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.