Ismerj meg jobban! Néha szakítani is tudni kell

Elérkeztünk utolsó bemutató cikkünkhöz, ami a Tennis Classicsot illeti. Ezúttal két olyan teniszezőnő lesz fókuszban, akik szokatlan módon egymás ellenfelei lesznek november 24-én.

Aki eddig még nem találta volna ki eme két játékos nevét, az most megnyugodhat, mert elárulom. Babos Tímeáról és Kristina Mladenovicról szól a következő néhány sor.

Babos Tímea

Babos már juniorként is remek sikereket ért el párosban Kép forrása: zimbio.com

Babos már juniorként is remek sikereket ért el párosban
Kép forrása: zimbio.com

Sok magyar játékos úgy robban be a köztudatba, hogy a juniorok között rendre diadalt arat. Nos, ez a 1993-ban született soproni lánynál sem volt különösebben máképp. A fiatalabb korosztályban is tökéletesen látszott, hogy Babos leginkább a páros versenyre specializálódott, mivel az amerikai Sloane Stephens oldalán 2010-ben három junior Grand Slam címet is begyűjtöttek.

Babos a monterreyi trófeával a kezében Kép forrása: nemzetisport.hu

Babos a monterreyi trófeával a kezében
Kép forrása: nemzetisport.hu

Ezek után nem is lehetett kérdéses, hogy a profik között a helye. Babos 2011-ben kezdte meg profi pályafutását.  Első évében főleg ITF tornákon vett részt, ahol néhány versenyt meg is tudott nyerni.  2012 februárja meghozta a magyar lány számára a hőn áhított WTA egyéni sikert is. Monterreyben a román Alexandra Cadantu legyőzésével nyert ilyen fajta tornát, azonban azóta csak egy döntőt tudott felmutatni szurkolóinak. Ami elmaradt nagyobb sikerekben szingliben, azt a női párosok küzdelmében kárpótolta bőségesen, de erre még visszatérek később.

Babos a német Peya oldalán vegyes párosban is wimbledoni döntősnek mondhatta magát Kép forrása: sportsmenu.net

Babos a német Peya oldalán vegyes párosban is wimbledoni döntősnek mondhatta magát
Kép forrása: sportsmenu.net

Babos 2015-ben vegyes párosban is remekül megállta a helyét. Wimbledonban a német Alexander Peyával párban egészen a döntőig menetelt. Ott azonban az igencsak rutinosnak számító Martina Hingis/Leander Paes állta a wimbledoni címre vágyó kettős útját.

Kristina Mladenovic

A francia lány, aki szintén 1993-as születésű, 2007-ben kezdte meg profi karrierjét. Mladenovic kezdetben Baboshoz hasonlóan, kimagaslóbb eredményeket ITF tornákon tudott elérni. A jobbkezes játékos kétszer tudott WTA tornán döntőbe jutni, azonban az utolsó lépcsőfokra egyik alkalommal sem tudott fellépni. Mladenovicot az idei US Openen láthattuk igazán jól játszani, a negyeddöntő és Ekaterina Makarova legyőzése alapján könnyen a jövő egyik nagy reménysége válhat belőle.

Mladenovic eddigi legnagyobb sikereit vegyes párosban érte el Kép forrása: gotceleb.com

Mladenovic eddigi legnagyobb sikereit vegyes párosban érte el
Kép forrása: gotceleb.com

Mladenovic kevesebb egyéni sikere ellenére mégis Grand Slam győztes játékosnak vallhatja magát. A francia játékos az elmúlt években gyakran indult a kanadai Daniel Nestor oldalán. A legendás páros specialistával 2013-ban már Ausztráliában sem voltak messze a végső győzelemtől. Ami akkor nem sikerült, pár hónappal később Wimbledonban már igen, majd a 2014-es Australian Openen is a dobogó legtetejére állhattak fel.

Szép lassan összeállt a duó

A magyar-francia kettős először 2012 májusában indult együtt egy ITF tornán, azonban ott nem gondoltuk volna, hogy komolyabb sikerek fűződnek majd ehhez az együttműködéshez. Egy jó másfél éves szünet után újra felkeresték egymást egy párizsi torna alkalmával. Ekkor már mind a két játékos egyre jobban párosozott, a 2014-es wimbledoni torna pedig már egyértelműen azt mutatta: innentől fölösleges egymás mellé mást keresni.

A magyar-francia duó Rómában szenzációs sikert tudhatott magáénak Kép forrása: internazinalibnlditalia.com

A magyar-francia duó Rómában szenzációs sikert tudhatott magáénak
Kép forrása: internazinalibnlditalia.com

A 2014-es wimbledoni tornán ugyanis egészen a döntőig megállíthatatlannak bizonyult Babos és Mladenovic, azonban az Errani/Vinci olasz duó még túl nagy falatnak bizonyult számukra. Habár a Grand Slam győzelem nem sikerült, az önbizalommal már nem lehetett gond. A 2015-ös évben három tornagyőzelmet ünnepelhettek együtt. Dubai és Marakkech is szép siker lehetett számukra, azonban annál nagyobb diadal nem kell, mint Rómában Martina Hingis és Sania Mirza ellen tornát nyerni.  A magyar tenisz ráadásul újabb sikert tudhatott magáénak, amikor pár hete hivatalossá vált Babos és Mladenovic szingapúri világbajnokságon való részvétele.

A bemutató sorozatunk végéhez értünk. Azt, hogy a két csapat közül ki nyeri az újszerű Tennis Classicsot, november 24-én kiderül.

Kiemelt kép forrása: superiorhirek.hu

A hozzászólások le vannak zárva.