WTA Finals: Sharapova nyerte a Vörös csoportot

Maria Sharapova nyerte a szingapúri WTA Finals Vörös csoportját, és százszázalékos teljesítménnyel jutott az elődöntőbe, ahova magával vitte Agnieszka Radwanskát is. 

Radwanska 500. győzelmét aratva jutott a legjobb négy közé Forrás: twitter.com

Radwanska 500. győzelmét aratva jutott a legjobb négy közé
Forrás: twitter.com

Jókora meglepetéssel indult a WTA Finals ötödik napja, ahol az első mérkőzésen a tornát bombaformában kezdő, azóta viszont visszaeső Simona Halep, és a lengyel Agnieszka Radwanska találkozott. Az összecsapást az első helyen kiemelt román hölgy kezdte jobban, hamar elvette ellenfele adogatását, és minden jel arra utalt, hogy Radwanska az idei tornán győzelem nélkül kénytelen hazautazni. A lengyel viszont másképp gondolta, előbb egyenlített, majd pedig a tizedik játékban két játszmalabdát is kiharcolt, de egyiket sem tudta pontra váltani. A játszmát eldöntő rövidítésben aztán ismét Halep kezdett jobban, 5-1-re meglépett, de Radwanska zsinórban hat labdamenetet nyerve hozta a szettet. A második felvonás már nem hozott ilyen szoros játékot, Radwanska bámulatos játékkal lesöpörte a pályáról román ellenfelét, aki ezzel búcsúzott a tornától, Radwanska sorsa pedig Sharapova kezében volt.

Ennyi volt! Forrás: twitter.com

Ennyi volt!
Forrás: twitter.com

Sharapova pedig nem hibázott, Halep és Radwanska után Flavia Pennettának sem kegyelmezett. A karrierje utolsó tornáját – és mint később kiderült utolsó mérkőzését – játszó Pennetta hiába kezdte jól a mérkőzést és tett 4-2-es előnyre szert, a breakhátrányban teniszező orosz szépség előbb egyenlített, majd megállíthatatlanul játszva 7-5 6-1-re hozta a mérkőzést.

Eredmények: 

A. Radwanska (lengyel, 5.) – S. Halep (román, 1.) 7-6 6-1

M. Sharapova (orosz, 3.) – F. Pennetta (olasz, 8.) 7-5 6-1

A csoportból Maria Sharapova és Agnieszka Radwanska jutott a legjobb négy közé.

A hozzászólások le vannak zárva.