WTA Finals: Radwanska nyert Szingapúrban

2015. november 1.
by cort

Agnieszka Radwanska győzelmével zárult a Szingapúrban megrendezett WTA-világbajnokság. A lengyel játékos a döntőben 6-2 4-6 6-3 arányban bizonyult jobbnak a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovánál. 

A "ninja" akcióban Forrás: twitter.com

A “ninja” akcióban
Forrás: twitter.com

Karrierje 17. és egyben legnagyobb tornagyőzelmét aratta Agnieszka Radwanska. A lengyel hölgy a US Open után legnagyobb álmaiban sem gondolta volna, hogy ott lehet az év végi világbajnokság legjobb nyolc játékosa között, de hihetetlen őszi hajrájának köszönhetően (két tornagyőzelem Tianjinben és Tokióban) hatodikként kvalifikálta magát Szingapúrra, ami szintén nem a legjobban indult a volt világranglista másodiknak.

Radwanska az első két körben elszenvedett vereségek után két sima szettben győzött az első kiemelt Simona Halep ellen, és Maria Sharapova mögött csoport másodikként jutott az elődöntőbe, ahol meglepetésre kiejtette a világranglista harmadik, és a tornán veretlen Gabrine Muguruzát.

Radwanska életének legnagyobb pillanata Forrás: gettyimages.com

Radwanska életének legnagyobb pillanata
Forrás: gettyimages.com

A döntő pedig már a lengyel kedve szerint alakult, bámulatos játékkal 6-2 3-1 arányú vezetésre tett szert, de ezt követően Kvitova percei következtek, aki előbb 6-4-re megfordította a második szettet, a döntő felvonásban pedig már 2-0-ra is vezetni tudott. A 2011-ben és tavaly elődöntőt játszo lengyel viszont nem adta fel, mint egy fal, úgy adta vissza a cseh kemény ütéseit, és rendkívül stabil játékkal (a három játszma alatt mindössze öt (!) ki nem kényszerített hibát ütve) megérdemelten nyerte a döntő szettet. Győzelmével Radwanska egy rekordot is felállított, a torna történetében ugyanis még sosem fordult elő, hogy valaki két csoportkörben elszenvedett vereség után tornagyőztes legyen.

A hozzászólások le vannak zárva.