Kétévi vakáció, majd tornagyőzelem

Véget ért Valencia, a spanyolok ezernyi könnycseppet elhullajtottak az arénában. Két év után ismét egy portugál ATP tornagyőzelem.

A tavalyi drámai kudarc után ismét abban reménykedhetett Valencia lelkes publikuma, hogy a trófeát otthon tartja egy hazai játékos. Roberto Bautista Agutnak erre megadatott minden esélye. Harmadik tornagyőzelmének útjába a portugál Joao Sousa állt.

Sousa küzdeni akarásának köszönhetően nyert Valenciában Kép forrása: dailymail.co.uk

Sousa küzdeni akarásának köszönhetően nyert Valenciában
Kép forrása: dailymail.co.uk

A spanyol játékos nagy elánnal kezdte a mérkőzést. A hazai közönség mindig megadja kedvencének azt a bizonyos adrenalint, ami előre és még előrébb viszi a hazai teniszezőt. Sousa 4-3-as hátrányban tudatosult ezzel, amikor semmit nem tudott kezdeni ellenfele gyorsaságával, valamint pontosságával. Bautista Agut 6/3-ra nyerte az első szettet. Ráadásul úgy tűnt, hogy ezen a napon Bautista Agutot nem lehet megállítani, fantasztikusan teniszezett. De hiába a lenyűgöző játék, egyszer csak a semmiből minden megfordult. A fontos pillanatokat rendre Sousa uralta, vetélytársa kezéből pedig pillanatok alatt kicsúszott a második szett. A játszma elvesztése mély nyomot hagyott a továbbiakban mutatott játékban, Bautista Agut elbukott adogatása után már csak néhány szép nyerővel tudott tapsot kicsikarni. Sousa már verve volt, mégis tornagyőztes lett Valenciában, tisztességesen megküzdött a sikerért.

Hogy miért említettem meg Julius Vernének egyik regényének címét? Nos, 2013 Kuala Lumpur volt az a torna, amikor Joao Sousa megízlelhette a végső siker ízét, ami nem sokkal több, mint két évvel ezelőtt került megrendezésre.

A hozzászólások le vannak zárva.