Párizsban már a végét járja

Négyen maradtak arra, hogy kiderüljön, ki nyeri a párizsi ATP 1000-es versenyt. Lássuk a legjobb nyolc történéseit.

Murray diadala nyitotta a napot Kép forrása: vavel.com

Murray diadala nyitotta a napot
Kép forrása: vavel.com

Andy Murray és Richard Gasquet ütközete nyitotta meg a negyeddöntőket Bercyben. Az első játszmában a találkozóba a brit kapcsolódott be dinamikusabban és rögtön break előnybe került. Hiába a minimális fór, a rövidítésben mégis Gasquet jutott játszmalabdához. Murray klasszisa azonban kijött: egy zseniális elütés, majd övé lett az első szett. A kétszeres Grand Slam bajnok a második szettben hamar eldönthette volna a továbbjutást, azonban 2-0-es előnye után előbb jöhetett a döntő szett, majd ott egy break hátrány. Murray küzdeni akarása ennek ellenére erősebb volt Gasquet játékánál, 2 óra 41 perces mérkőzést követően pihenhetett győztesként.

Ferrer öröme a mérkőzés után Kép forrása: tennisnow.com

Ferrer öröme a mérkőzés után
Kép forrása: tennisnow.com

John Isner a torna eddigi legnagyobb meglepetése után David Ferrer kiejtésére készült. Jó kérdésnek bizonyult, mennyit vehetett ki belőle a Federer elleni összecsapás. Az első játszmában break labda itt-ott, a lehetőségekkel csak a spanyol tudott élni. A második játszma Tiebreakje lezárást jelenthetett volna, azonban Isner eredményesen tepert. Visszajönni a semmiből és megnyerni egy rövidítést, plusz adrenalint jelenthet bárki számára. A fáradtság azonban kiütközött az amerikain, Ferrer könnyen nyerte a döntő szettet, ismét remek párizsi versenyt fut.

Djokovicot rég szorították meg ennyire Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Djokovicot rég szorították meg ennyire
Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Djokovic és Berdych találkozóján talán nem gondolhattuk reálisan, hogy a cseh szorossá tehet bármit is. Több esélye is volt a két játszma során, mint ami elvárható lenne tőle. Djokovic az utóbbi időben buldózerszerűen ment át a mezőnyön, azonban most nehézségekbe ütközött. Az első és a második játszmában is szettlabdákat kellett hárítania, azonban ismét kimászott valahogyan a slamasztikából. A szerbet sokszor játéka miatt képtelenség megverni, most viszont a feje döntött el mindent. Djokovic ekkor még várhatta az esti derbiből kikerülő győztest.

Wawrinka nyerte a rangadót Kép forrása: livetennis.com

Wawrinka nyerte a rangadót
Kép forrása: livetennis.com

Nadal és Wawrinka találkozója késő este is teltházat hozott. Két rövidítés után kicsit merész azt mondani, hogy a találkozónak nagyobb volt a füstje, mint a lángja. 2 óra 20 perces fej-fej melletti harc, azonban egyik teniszező se tudott igazán jó teljesítményt nyújtani. A győzelemre picivel a spanyolnak volt több esélye, azonban minden esélyt elszalasztott. Az első játszma végén break előnyből került egy rövidítés után hátrányba , majd a következő Tiebrekban előnyben folyamatosan könnyű labdákat rontott. Wawrinka minden gödörből kimászott és elődöntős lett.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.