Djokovic: Csak a szokásos…

Párizsban sem volt ellenfele a szerb világelsőnek.

Meghökkentő belegondolni, de Wawrinka vett el először szettet Djokovictól az ősz során forrás: www.20min.ch

Meghökkentő belegondolni, de Wawrinka vett el először szettet Djokovictól az ősz során
forrás: www.20min.ch

Novak Djokovic zsinórban a harmadik diadalt aratta a Bercy csarnokban, ami a torna történetében eddig nem fordult elő. Arra sem volt még precedens, hogy valaki egy szezon során 6(!) Masters tornát nyerjen. A múlt hét is olyan volt tehát, mint az év számos hete, melyek után csak ámul, vagy éppen elképed az ember “Nole” teljesítménye láttán. Szombaton a döntőbe jutásért a Rafael Nadalt (7.) kiejtő Stan Wawrinka (4.) ellen kellett játszania. Nehezebben lendült bele a meccsbe a Roland Garros bajnoka, ellentétben a szerbbel, aki a korán kiharcolt break-előnyt végig a kezében tartotta. A folytatásban azt lehetett volna gondolni, hogy nem lesz fordulat, Wawrinka újra elveszítette az adogatását. Igen ám, de pont ez lehetett a kulcs ahhoz, hogy nyomás hiányában feljavuljon a játéka. Egy nagyon hosszú játékban visszavette a breaket. “Csipkerózsika ezután sem ébredt még fel álmából”, túlságosan megnyugodott a világelső, ami később a szettbe került. Ez volt az első szett, amit az őszi időszak során elveszített. Ezt követően az történt, ami már nagyon sokszor előfordult ebben az évben: a döntőszettben makulátlan volt és game-t sem engedett Wawrinkának (végeredmény: 6/3 3/6 6/0)

forrás: skysports.com

forrás: skysports.com

A döntőben az az Andy Murray (2.) várt rá, aki bejutásért David Ferrert (8.) győzte le két, fordulatos játszmában (6/4 6/3). Ez a meccs is úgy kezdődött, ahogyan a Djokovic-Wawrinka elődöntő. A világelső jobban kezdett ellenfelénél. A skótnak azonban hamar jött a lehetőség, hogy visszaküzdje magát. Ám Djokovic felvette a kesztyűt, 3 fogadóelőnyt hárítva megerősítette kedvező pozícióját a játszmán belül. Sőt, Murray szervájára újabb csapás mért, így dupla-breakkel került egy szettre a párizsi triplázástól. A második szettben a Bercy-ben először döntőző skót már nem játszott alárendelt szerepet. A világelsőnek rendesen meg kellett küzdenie, elsőre nem is jött össze az újabb két game-s előny, csak később, a játszma hajrájához közeledve.

Novak Djokovic 6/2 6/4-re nyert, Murray elleni mérlege így 21-9-re módosult. Ebben az évben pedig már a 10-dik (!!) tornagyőzelmét szerezte meg. Jó kérdés, lesz-e olyan teniszező, aki a londoni VB-n megállíthatja őt.

A kiemelt kép forrása: sofasore.com

A hozzászólások le vannak zárva.