ATP World Tour Finals 2015: Egyszer minden sorozat megszakad

23 zsinórban megnyert mérkőzés, ezzel egy bokszoló is kiegyezne. Lássuk mi történt a világbajnokság harmadik napján.

Kei Nishikori-Tomas Berdych 7/5 3/6 6/3

Nishikori bírta jobban a meccs végét Kép forrása: theguardian.com

Nishikori bírta jobban a meccs végét
Kép forrása: theguardian.com

Óriási téttel bírt két olyan játékos számára ez a mérkőzés, akik az első találkozójuk után vesztesen hagyták el a londoni O2 Arénát. Hosszú, látványos labdamenetek, a break felé elsőként Nishikori mutatott nagyobb életjelet. A játszma közepén szorongatta Berdych adogatását, majd 5-5 után már a játszma megnyeréséért szerválhatott. A japán pedig agresszívabb ütéseinek köszönhetően megnyerte a szettet. Nishikorinak miután a második játszmában is hamar előnybe került, szüksége lett volna a két játszmás sikerre, azonban Berdych egyre jobb megoldásokkal visszajött a mérkőzésbe, majd hamarosan felhúzták a függönyt a harmadik felvonás előtt. Berdych rengeteg kockázattal teniszezett, ami 4-3-as hátrányánál már sokba került neki. A cseh két hibájának köszönhetően a legrosszabbkor fórhoz juttatta ellenfelét, ez végzetes hibának bizonyult. Nishikori pedig három mérkőzéslabdánál egy parádés elütéssel kiharcolta a győzelmet, így még tehet a továbbjutásért, sorsa azonban maximálisan Djokovic kezében van.

Roger Federer-Novak Djokovic 7/5 6/2

Federer vetett véget Djokovic sorozatának Kép forrása: theguardian.com

Federer vetett véget Djokovic sorozatának
Kép forrása: theguardian.com

Egy pazar összecsapás negyvenharmadszor már a csoportmérkőzések során. Nehéz volt megtippelni a két játékos találkozója után ki vezeti majd az egymás elleni mérleget. A fontos mérkőzéseket idén Djokovic nyerte, azonban a két szettig tartóakat rendre Federer . Az első break labda hiába volt a szerbé, onnantól kezdve nem volt esélye elvenni az első szettben Federer adogatását. Az idő haladtával minden jel a rövidítésre mutatkozott, a svájci azonban egy káprázatos félröptével lezárta a szettet. A második játszmában Federer már 2-0-ra vezetett, úgy tűnt hamar véget érhet a meccs. Djokovic még utoljára belehúzott, nyert két játékot, de csak ennyi volt benne. A hatszoros bajnok magabiztosan játszott, ellenfele pedig szokatlanul instabil volt. Federer így már nyugodtan várhatja utolsó mérkőzését biztos továbbjutóként. Djokovic tehát elvesztette fantasztikus veretlenségi sorozatát, ami azért érdekes, mert Federer elleni veresége után indult, most pedig Federer szakította meg.

Egy kis ízelítő a mai programból…

A mai nap egyből egy rangadóval indul Kép forrása: india.com

A mai nap egyből egy rangadóval indul
Kép forrása: india.com

Délután máris jön a játéknap slágermeccse. A csoport két első mérkőzésének nyertese most egymásnak feszül. Most meglátjuk, hogy Rafael Nadal részéről csak egy fellángolás vagy régi formájának visszanyerése volt a Wawrinka elleni győzelem. Andy Murray idei formáját tekintve, nehéz mérkőzés vár rá.

A csoport második találkozóján Stan Wawrinka esélyesebbnek számít, azonban az elmúlt hónapokban nem játszik Roland Garros győztes formájában. David Ferrer remek teljesítményt nyújtott az elmúlt néhány tornán, erre szüksége lesz a svájci ellen a győzelemhez.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.