Varázslatok Budapesten 5 órában

Ismét egy Tennis Classics Magyarországon, immáron nyolcadik alkalommal. A lelkes közönség igazi világsztár parádéért érkezett a Papp László Budapest Arénába.

A sajtótájékoztatón jobban megismerhettük Cilicéket

A sajtótájékoztatón jobban megismerhettük Cilicéket

Hétfőn a Kempinszky Hotel fogadta egy sajtótájékoztató erejére az idei bemutató gála résztvevőit. Szujó Zoltán elsőként felkonferálta az 1985-ös, számunkra egyik legkedvesebb Grand Slam emlék két győztesét és két finalistáját, akik egy visszavágó keretében újraidézik a döntőt. Majd egy kis intermezzo után jöhettek a múlt, illetve akire talán a közönség leginkább kíváncsi, a jelen legnagyobb csillagainak bemutatása. A sajtótájékoztató a megszokott oldott hangulatban, rengeteg humorral telt, majd némi minimális interjúk után a játékosok már rápihenhettek a keddi megmérettetésre.

Idén egy egész új rendszerben mutatkozott be az idei Tennis Classics. A nyolcadszor megrendezésre kerülő eseményt ezúttal a tavaly decemberben már televízióban is látható IPTL csapatversenyről mintázták. A gálán a Team Cilic tagjai küzdöttek a Team Gasquet játékosai ellen. Minden mérkőzés a Cilic-Gasquet találkozón kívül ( itt 9 nyert játék ) 1 szettre ment.

A horvát győzelmével kezdődött a Tennis Classics

A horvát győzelmével kezdődött a Tennis Classics

Kezdésnek két korábbi wimbledoni győztes lépett pályára. A 2001-es szabadkártyásként bajnok Goran Ivanisevic, valamint az 1987-ben tornát megnyerő Pat Cash játszott egymás ellen. A párosítás eredetileg Sergi Brugera magyarországi játékát tartogatta volna, azonban sajnálatos módon a spanyol teniszező egy vasárnapi bemutató mérkőzésen sérülést szenvedett. Ivanesevic viszont nem adott túl sok esélyt a spanyol játékost helyettesítő Cashnek, aki ellen a mérkőzés elejétől kezdve korán ellépett, majd 6/2-vel szerezte meg az első győzelmet saját csapatának. Mind a ketten remek szerváikkal kápráztatták a közönséget, az ausztrál sok rontásának köszönhetően nem tudta szorossá tenni a találkozót.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic legnagyobb sikereit egymás oldalán érték el, azonban a sors most úgy hozta, hogy ellenfélként kellett találkozniuk. Egy fordulatos mérkőzést láthatott a közönség, ahol a magyar lánynak mérkőzéslabdát is kellett hárítania a győzelem megszerzéséhez. Mladenovic 5-4-es vezetésénél járt a győzelem kapujában, Babos mégis rövidítésben tudta a maga javára dönteni a találkozót.

Taróczyék rövidítésben diadalmaskodtak a 30 éve várt visszavágón Kép forrása: nemzetisport.hu

Taróczyék rövidítésben diadalmaskodtak a 30 éve várt visszavágón
Kép forrása: nemzetisport.hu

Majd egy mérkőzés, aminek a visszavágójára 30 évet kellett várni. 1985 wimbledoni döntőjében akkor a torna főszervezője Taróczy Balázs a svájci Heinz Günthardtal nyerte meg ezt a Grand Slam tornát a John Fitzgerald/Pat Cash duó ellen. A mérkőzést rendkívül színvonalas labdamenetek, a játék színezése jellemezte. Jó élmény volt látni, ezek az idősebb kort megjárt úriemberek, milyen könnyedén varázsolják még a labdát. Fitzgeraldot a találkozó során kisebb sérülése ugyan hátráltatta, a rövidítésben ennek ellenére ők jutottak mérkőzéslabdához. Úgy tűnik azonban ez egy ilyen nap volt, a Team Cilic tagjai 3-6-ról fordítva nyerték a rövidítést és egyre magabiztosabb előnybe hozták saját csapatukat.

Cilic nyerte a két aktív játékos csatáját Kép forrása: nemzetisport.hu

Cilic nyerte a két aktív játékos csatáját
Kép forrása: nemzetisport.hu

Az este egyik legjobban várt mérkőzésére este 8 óráig kellett várni. A jelen két képviselője összecsapása óriási élmény lehetett annak, aki még ilyet élőben nem nagyon látott. Marin Cilic és Richard Gasquet tehát egy pro szett erejéig kápráztatták a közönséget. A horvát a mérkőzés elején vette el ellenfele szerváját, és remek adogatásainak és stabil játéka miatt 8-6-ig megőrizte az előnyét. A következő játékban pedig lezárta a mérkőzést, amivel már a két csapat összesített párharcát végérvényesen eldöntötte. A találkozó során meggyőződhettünk Cilic remek pályán való mozgásáról majdnem két méteres magassága ellenére is, valamint hogy egy jó szerva mennyi mindenre elég lehet a nehéz helyzetekben. Gasquetnek pedig gyönyörű egykezes fonákjait csodálhatta meg a közönség. A tempóra nem lehetett panasz, mind a két játékos komolyan vette a találkozót és remek tenisszel mutatták meg, miért tartoznak a legjobb teniszezők közé.

A vegyes páros mérkőzésnek tehát az összesítés szempontjából nem volt nagyobb jelentősége, a játékosok próbálták minél jobban szórakoztatni a közönséget. A mérkőzés végére ráadásul meg is cserélődtek a párosítások. Egy néhány gamere összeállt a Babos/Mladenovic páros, akik a Gasquet/Cilic duó ellen állták a sarat és a végén nyertek 3 gamet.

Összesítésben tehát a Cilic Team nyerte a nyolcadik Tennis Classicsot 34-27 arányban. A közönség nem lehetett csalódott, a játékosok maximálisan kitettek magukért, hogy minél élvezetesebb legyen a kilátogatók számára ez a fantasztikus gála.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/tennisclassics

A hozzászólások le vannak zárva.