Davis Kupa 2015: Egy meccsre a britek a győzelemtől

2015. november 29.
by DGM96

A szombat szokás szerint a párosról szólt. A Murray-fivérek szoros meccsen harcolták ki a 2-1-es vezetést.

Az eredeti menetrend alapján a belga kettőst Steve Darcis és a kevésbé ismert Kimmer Coppejans alkotta volna, de a kapitány, Johan van Herck végül David Goffint nevezte utóbbi helyére. A briteknél nem nagyon állt fent a variáció lehetősége, így a már kétszer jól bevált Jamie és Andy Murray fémjelezte duó állt ki szombaton. Az első szettben magabiztosan adogattak a párosok, ám a hajrához közeledve, a tét tudatában élesedett a helyzet. 4/4-nél a briteknek kellett hárítani egy fogadóelőnyt, majd a következő játékban ugyanezzel a nehézséggel találta magát szemben Belgium. Az ő esetük még kritikusabb volt, hiszen ez nem csak break-, hanem szettlabda is volt egyben, amit aztán a skót testvérpár értékesíteni is tudott.

A hazaiakat nem tántorította el a hátrány, a második szett első négy játéka után már ki is harcolták break-előnyüket. Megtartásáért meg kellett küzdeniük ugyan, de vették az akadályt. 86 percnyi játék után 1-1 volt az állás. A harmadik szett rendkívül érdekes volt, ekkor mutatkozott meg az, hogy a pályán lévők közül csak egy igazán páros-specialista van. Úgy követték egymást a breakek, akárcsak egy női meccsen. Végül Murrayék adogattak “kevésbé rosszul”, s egy szettre kerültek a győzelemtől. A folytatásban a vendégek hamar kiharcolták az újabb break-előnyt, ehhez azonban egy (pontok számában) rendkívül hosszú játékot kellett megnyerniük. Utólag kijelenthető, hogy ez volt a meccs döntő momentuma. A belgák végül nem úszták meg egy elszenvedett adogatással, s Nagy-Britannia szűk 3 óra alatt megnyerte a párost.

Végeredmény: Murray/Murray – Goffin/Darcis 6/4 4/6 6/3 6/2

Összesítésben: Belgium – Nagy-Britannia 1-2

A lehetőség tehát a vendégek kezében van, egy meccs hiányzik a hőn áhított sikerhez, amit Andy Murray biztosíthat be David Goffin ellen. Az egymás elleni eredmények is Murrayt igazolhatják, hiszen soros vetélytársa szettet sem tudott még elvenni tőle. Ráadásul legutóbbi meccsükön a skót nagy verést adott Goffinnek, még ha az a párizsi fedett pályás tornán is volt. Muszáj azonban elhasználni egy közhelyet, miszerint a Davis Kupa más. Ez igaz is, hiszen a belgát ezúttal nem az egyéni sikeréhség viheti majd előre, hanem a közönség buzdítása és a nemzeti büszkeség. E tény ellenére is azonban Murray lesz a favorit. Ha pedig a papírforma felborul, a mindent eldöntő meccset Kyle Edmund és Ruben Bemelmans fogja játszani

A kiemelt kép forrása: www.independent.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.