IPTL 2015: Federer-Nadal meccset is rendeztek New Delhiben

Bár az esemény szombaton volt, nem feledkeztünk meg arról, hogy beszámoljunk róla.

Indian Aces – UAE Royals 30:19

A két klasszis közül Nadal az Aces-t, Federer pedig a Royals-t erősíti. “A show” kedvéért a két csapat összecsapásának utolsó játszmáját játszották ők ketten. A végeredmény szempontjából túl nagy tétje nem volt, hiszen az előzetes fejlemények után az Aces előnye behozhatatlanná vált. Főszereplőink azonban ez esetben sem hazudtolták meg önmagukat. Elszórakoztatták az indiai közönséget. A szórakozás mellett viszont folyt a küzdelem is, különösen Federer részéről, akinek folyamatosan vissza kellett jönnie a break-hátrányból. A szettet végül “szétlövésre”mentette, ott azonban újra alulmaradt régi jó vetélytársával szemben.

Singapore Slammers – Japan Warriors 24:22

A várva várt első győzelem lendületet adott a japán csapatnak. Az első szettben Thomas Enqvist nagyon magabiztosan húzta be a szenior szettet Carlos Moyá ellen. Két szett után még ők vezettek. Ám Belinda Bencic magabiztos győzelme megfordította az állást. A fordulat folytatódott a férfi páros során is, amikor a Warriors újra felzárkózott. A végső döntés Kyrgios és Kohlschreiber mérkőzésére maradt. A Slammers ausztrál játékosának elég volt annyi, hogy szétlövésig “fajuljon a helyzet”, mert akkor biztosult volna be csapata győzelme. Ez végül meg is történt, s ha már teljesítette ezt az elvárást, a szettet is megnyerte.

A mai naptól már Dubaiban mérkőznek meg egymás ellen a csapatok. A verseny állásáról elmondható, hogy a címvédő Indian Aces továbbra is vetélytársai előtt jár jóval, a második helyért pedig a Slammers és a Royals küzdhet tovább nagyobb reményekkel.

A kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.