Hopman Cup: Holnap rajtol a Hopman-kupa

2016. január 2.
by cort

Január harmadikán kezdetét veszi a 2016-os tenisz idény. Ahogy azt már megszokhattuk, az év első ATP és WTA tornáival párhuzamos rajtol a Hopman-kupa, ahol ismét nyolc (pontosabban hét) ország csapata küzd meg a végső győzelemért.

De mi is az a Hopman-kupa? A Hopman-kupa egy minden évben megrendezésre kerülő (és az egy időben zajló WTA és ATP tornák miatt kicsit háttérbe szoruló) nemzetközi tenisztorna, ahol nyolc ország csapata vesz részt. A csapatok két négyes csoportban körmérkőzéseket játszanak, ahol az országok egy női és férfi egyes meccsen, illetve vegyes párosban mérik össze erejüket. A csoportmeccsek lebonyolítása után a két csoportelső jut a döntőbe, és döntheti el a Perth-i hőségben, hogy ki a legjobb.

Az idei évben az ausztrálok két hazai csapatért is szoríthatnak, míg a két évvel ezelőtt diadalmaskodó franciák csak B (de inkább csak C) csapattal érkeztek, a tavalyi győztes lengyeleket pedig idén hiába is keressük. Bár a top játékosok közül a legtöbben inkább az egyéni versenyeken próbálnak ráhangolódni az két hét múlva kezdődő Australian Openre, a hölgyektől Serena Williams, az uraktól pedig Andy Murray is ezt a tornát választotta a felkészülésnek.

Az idei csoportbeosztás:

A csoport: Ausztrália – Arany csapat (Jarmila Gajdosova, Lleyton Hewitt), Csehország (Karolina Pliskova, Jiri Vesely), Ukrajna (Elina Svitolina, Alexandr Dolgopolov), Egyesült Államok (Serena Williams, Jack Sock).

B csoport: Ausztrália – Zöld csapat (Daria Gavrilova, Nick Kyrgios), Franciaország (Caroline Garcia, Kenny De Schepper), Németország (Sabine Lisicki, Alexander Zverev), Nagy-Britannia (Heather Watson, Andy Murray).

Kép forrása: itftennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.