A végén csak egy maradhat

Hétfőre virradóra tekintetét mindenki Melbourne teniszpályáira veti, azonban addig nézzük, kik küzdenek meg a két felhozó tornán a végső győzelemért.

Auckland

Meglepetés-meglepetést követett, még hozzá igen érdekes fordulatokkal.

Sock az első szett elvesztése utána simán legyőzte Ferrert Kép forrása: beinsports.com

Sock az első szett elvesztése utána simán legyőzte Ferrert
Kép forrása: beinsports.com

No, de mielőtt az igen meglepő fordulatról beszámolnánk, nézzük meg hogyan zajlott az új-zélandi torna első elődöntője David Ferrer és Jack Sock között. A spanyol remekül kezdte a találkozót, a játszma közepén elvette ellenfele szerváját és hamarosan már övé is lett a szett. Ekkor azonban Ferrer váratlanul megzuhant és Sock ezt kegyetlenül kihasználta. A korábbi Roland Garros elődöntőstől hasonlót eddig még nem nagyon láthattunk, a folytatásban mindösszesen három játékot tudott nyerni, az amerikai pedig boldogan besétált a döntőbe.

Bautista Agut a lehető legmélyebbről nyerte meg az elődöntőt Kép forrása: livetennis.com

Bautista Agut a lehető legmélyebbről nyerte meg az elődöntőt
Kép forrása: livetennis.com

Az viszont egy remek kérdés, hogy az amerikai miért nem Jo-Wilfried Tsongával fogja a döntőt játszani. Tsonga tükörsima utat varázsolt magának egészen a mérkőzéslabdáig. Ugyan nem adogatóként jutott el idáig, mégis igen meglepő, hogy vereséget szenvedett utána. Bautista Agut hárította a mérkőzéslabdát, majd megnyerte a rövidítést, a harmadik szettben pedig az utolsó pillanatban breakelve a mérkőzést is a maga javára fordította.

A fináléban Sock a második, még a másik oldalon Bautista Agut pályafutása harmadik tornagyőzelméért küzd.

Sydney

Az ausztráliai város megadhatja a tavaly igen csak gyengén szereplő Grigor Dimitrovnak az önbizalmat, azonban ehhez át kell rágnia magát Viktor Troickin.

Troicki öröme Kép forrása: stuff.co.nz

Troicki öröme
Kép forrása: stuff.co.nz

Viktor Troicki a felső ágon menetelését az orosz Teymuraz Gabashvili ellen folytatta, aki ellen igen mélyről harcolta ki a döntőbe jutást. Gabashvili 6/3 4/2-re vezetett szerb ellenfele ellen, ráadásul labdája is volt ahhoz, hogy egy játékra kerüljön a döntőbe jutástól. De minden hiába, Troicki hatalmasat küzdve megnyerte a második játszmát, majd a harmadik szettet már végig a keze alatt tartotta és döntőbe került.

Dimitrov egyre jobb formában Kép forrása: sports.ndtv.com

Dimitrov egyre jobb formában
Kép forrása: sports.ndtv.com

Grigor Dimitrov úgy tűnik tavalyi gyengább éve után ismét lendületben van, Gilles Müller sem jelentett neki különösebb gondot. Az első játszmát a bolgár könnyedén nyerte, mivel sokat tudott profitálni Müller második adogatásaiból, kétszer elvéve a luxemburgi adogatójátékát. A második szettben Müllernek ugyan voltak lehetőségei a breakre, sőt még játszmalabdáig is eljutott. Dimitrov mégsem veszített adogatást a mérkőzésen, a rövidítés megnyerésével pedig magabiztosan jutott a fináléba.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.