Drámai döntő és címvédés

Ennél feszültebb pillanatokkal nem is hangolódhattunk volna az Australian Openre. Viktor Troicki parázs döntőt nyert meg Sydneyben.

A címvédő és egy olyan játékos, akire önbizalom szempontjából igencsak ráfért volna egy tornagyőzelem.Viktor Troicki és Grigor Dimitrov csatájával indult neki az utolsó mérkőzés az ATP 250-es Sydneyben megrendezett tornán.

Troicki öröme a tornagyőzelem pillanatában Kép forrása: therepublic.com

Troicki öröme a tornagyőzelem pillanatában
Kép forrása: therepublic.com

A bolgár a mérkőzés elején megmutatta ellenfelének, hogy neki milyen szándéka van a mai meccsen és egy szetten keresztül nem nagyon hagyta szóhoz jutni a szerbet. Break a találkozó legelején, majd egy újabb adogatás elnyerés 4-2-nél. Dimitrov könnyedén nyerte az első szettet. A második szettben azonban elkezdtek váratlanul megváltozni a dolgok. Dimitrov amilyen jól teniszezett az első szettben, annyira gyengén a másodikban, Troicki pedig egyre jobban megérezte a játékot. 26 perc és egy 6/1-es második szett után következhetett a harmadik felvonás. 4-4-ig hiába voltak szoros játékok, nem született break. A következő gameben azonban Troicki lépett fel agresszívan, amivel elérte, hogy a mérkőzés megnyeréséért adogathasson. Dimitrov azonban néhány pillanattal később egy parádés fonák nyerővel jelezte, hogy messze még a vége. A mérkőzést végül igazságos módon a rövidítés döntötte el, amiből egy izgalmas harc után Troicki került ki győztesen.

Troicki tehát megvédte a címét Sydneyben. A szerb játékos pályafutása harmadik tornagyőzelmét tudhatja magáénak.

A hozzászólások le vannak zárva.