Ez vár ránk az Australian Openen a hölgyek versenyében

2016. január 18.
by cort

A teniszvilág Melbourne-re figyel, ahol hétfő hajnalban elkezdődtek az év első Grand Slam tornájának küzdelmei. Nézzük, mi vár ránk a hölgyek versenyében. 

Serena és a többiek. Röviden így lehetne jellemezni az idei Australian Opent is, hiszen a női teniszt több mint két éve uraló amerikai világelső ahol elindul, mindig toronymagas esélyese az aktuális tornának. Ez természetesen Melbourne-ben sincs másképp, de nem szabad elfelejteni, hogy a huszonegyszeres Grand Slam-győztes a tavalyi US Open óta nem lépett pályára, és az év eleji Hopman-kupában combsérülés miatt visszalépett. Ki tudja egy sérüléssel küszködő Serena hogy fogja bírni az ausztrál kánikulát, de a tornát megelőző sajtótájékoztatóján megnyugtatta szimpatizánsait, miszerint 120-130 százalékos állapotban van. De nézzük a sorsolást.

Első negyed: 

Sharapova már a nyolc között találkozhat Serenával Forrás: twitter.com

Sharapova már a nyolc között találkozhat Serenával
Forrás: twitter.com

A tábla ezen negyedében kapott helyet a címvédő Serena Williams, valamint az orosz Maria Sharapova, és amennyiben a papírforma nem borul, és a már említett sérülések elkerülik a hölgyeket, akkor alighanem összejön a Serena-Maria álom negyeddöntő, igaz ehhez vélhetően lesz néhány szava Belinda Bencic-nek és a Sydney-ben győztes Svetlana Kuznetsovának is.

Várható negyeddöntő: Serena Williams – Maria Sharapova

Második negyed: 

Az Agnieszka Radwanska és Petra Kvitova által fémjelzett negyedben már az első kör után megindult a csillaghullás. A nyitókörben búcsúzott a hazai kedvenc Sam Stosur, az amerikai Sloane Stephens, a német Andrea Petkovic és a két éve döntőt játszó Dominika Cibulkova is. Az tavalyi évet WTA Finals győzelemmel záró, és az idei évet is jó formában kezdő lengyel hölgy a második fordulóban a kanadai Eugenie Bouchard-dal találkozik. Az összecsapást bátran nevezhetjük a második forduló rangadójának.

Várható negyeddöntő: Agnieszka Radwanska – Petra Kvitova 

Harmadik negyed: 

A wimbledoni döntő már megvan Muguruzának Forrás: twitter.com

A wimbledoni döntő már megvan Muguruzának
Forrás: twitter.com

Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy Serena Williams-nek idén sem lesz ellenfele, annak figyelmébe ajánljuk az ismét bombaformában teniszező Victoria Azarenkát. Az előző két évben sérüléssel bajlódó kétszeres győztes fehérorosz hölgyet a szakírók Serena első számú kihívójának tartják, és az előző hetekben mutatott játéka alapján jó esélye van rá, hogy sokáig jusson az idei Australian Openen. A torna korai szakaszában nem is nagyon lesz ellenfele a volt világelsőnek, de a nyolcaddöntőben egy igazán komoly feladat vár rá a spanyol Gabrine Muguruza személyében. A negyed másik ágán valószínűleg egy német játékos kerül a legjobb nyolc közé.

Várható negyeddöntő: Angelique Kerber – Victoria Azarenka

Negyedik negyed: 

A tábla legalján igazán veretes névsorral találkozunk. A román Simona Halep alighanem úgy érzi, hogy itt az ideje a nagy áttörésnek, ehhez viszont igazán nehéz út vezet a világranglista másodiknak a női egyes jövő szombati döntőjéig. Halep már a második fordulóban megkapja az újdonsült hobarti bajnok Alizé Cornet, majd a nyolcaddöntőben találkozhat a tavalyi elődöntős Madison Keys-szel, vagy a 2008-as finalista szerb Ana Ivanovic-csal. A negyed másik ágán Venus Williams Johanna Konta ellen kezd, a nyolc közé jutásért pedig jó eséllyel a cseh Karolina Pliskova testén vezet az út.

Várható negyeddöntő: V. Williams/K. Pliskova – S. Halep

A hozzászólások le vannak zárva.