AusOpen 2016: Serena két lépésre a címvédéstől

2016. január 26.
by cort

Elmaradt a meglepetés, az előzetesen esélyesebbnek tartott hölgyek jutottak az Australian Open felső ágának elődöntőjébe. 

Radwanskának Serena testén át vezet az út a döntőbe Forrás: twitter.com

Radwanskának Serena testén át vezet az út a döntőbe
Forrás: twitter.com

Elsőként a lengyel Agnieszka Radwanska jutott a legjobb négy közé, miután a Rod Laver Arena nyitómérkőzésén sima 6-1 6-3 arányú győzelmet aratott a spanyol Carla Suarez Navarro felett. Radwanska a mérkőzés elején villámrajtot vett a sokat hibázó spanyol ellen, aki csak a második felvonásban tudta felvenni a versenyt a magabiztosan, de nem kiemelkedően teniszező lengyel játékossal. Radwanska három éven belül másodszor jutott az Australian Open elődöntőjébe, két éve a szlovák Dominika Cibulkova állta útját, most pedig ismét egy komoly ellenfél vár rá a négy között.

A gyomorrontás sem bírt el Serenával Forrás: getty.com

A gyomorrontás sem bírt el Serenával
Forrás: getty.com

Agnieszka ellenfele pedig (minő meglepetés!) az amerikai Serena Williams lesz, aki zsinórban 18. alkalommal is legyőzte Maria Sharapovát. Az orosz szépség ezúttal (is) csak a mérkőzés elején tudta felvenni a versenyt a lassan bemelegedő, és egy néhány nappal korábbi gyomorrontás miatt többször is orvosi segítséget kérő Serenával. A 6-4 6-1-es eredmény hűen tükrözi a két hölgy közti különbséget, amit Sharapova szavakban is tökéletesen összefoglalt: “Serena egy másik szint.” Williams mostani sikerével hetedik alkalommal jutott a torna elődöntőjébe, és riválisainak nem túl jó hír, hogy a négy közé jutás alkalmával mindig tornagyőztesen távozott Melbourne-ből.

Agnieszka Radwanska és Serena Williams kilencedik alkalommal találkozik, eddigi összes összecsapásukat az amerikai világelső nyerte.

Eredmények:

A. Radwanska (lengyel, 4.) – Carla Suarez Navarro (spanyol, 10.) 6-1 6-3

S. Williams (amerikai, 1.) – M. Sharapova (orosz, 5.) 6-4 6-1

Kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.