Azt kaptuk, amit vártunk. Azt kapjuk, amit várunk?

A felső ágon létrejött az álom-elődöntő Djokovic és Federer között. Ez volt mindenki vágyálma, de vajon az lesz-e a pályán, amiért vártunk erre?

27 Grand Slam-győzelmet és 484 hétnyi világelsőséget fog felvonultatni egy teniszpályára ez a két klasszis a 45. találkozásukkor. Jelenleg 22-22 a mérlegük. Felmerül a kérdés, hogy át tudja-e venni a vezetést először a párharcban Novak Djokovic (1.). Az előző év végén zajló VB-n meglett volna erre a lehetősége, de a Federer (3.) elleni csoportmeccsen váratlanul kikapott. Hamar “egalizált” azonban, hiszen a döntőben egy sokkal jobb játékkal már legyőzte svájci riválisát. Ezt csak azért említem, mert akkor, és a US Openen is az történt, hogy Federer meggyőző volt, míg a szerb többször is alulmúlta önmagát az egymás elleni meccsek előtt, mégis a világelső nyerte meg azt. Az elmúlt másfél hét során is ez történt Melbourne-ben. A svájci csak Dimitrov ellen veszített szettet, míg Djokovic a nyolcaddöntőben megszenvedett Simonnal és Nishikori ellen sem volt bombaformában az előző körben – bár, nem is volt rá szüksége. Nem lenne bölcs dolog a szerbet kikiáltani favoritnak, de kitűnő formaidőzítését már sokszor reprezentálta. Ellenére szólhat viszont, hogy a korábbi esetekhez képest látszólag “mélyebbről” kellene felküzdenie magát, ráadásul Federer továbbra is motivált, ez pedig játékában is megmutatkozik.

Zárásként annyit még meg lehet említeni, hogy a holnapi lesz a negyedik egymás elleni meccsük Melbourne-ben. A mérleg 2-1 Djokovic javára. Érdekesség, hogy legutóbbi két meccsükön (2008, 2011) szintén a fináléba jutás volt a tét.

A találkozó magyar idő szerint délelőtt 9:30-kor kezdődik, melyet az Eurosport1 élőben közvetít.

A kiemelt kép forrása: www.telegraph.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.