AusOpen 2016: Kerber – Williams döntőt rendeznek a hölgyeknél

2016. január 28.
by cort

A hetedik helyen kiemelt Angelique Kerber és a világelső Serena Williams jutott a Melbourne-ben zajló Australian Open szombati döntőjébe.

Serena megállíthatatlan. A címvédő amerikai ezúttal a lengyel Agnieszka Radwanskát söpörte félre. Serena különösen az első játszmában volt elemében, amikor mindössze hét labdamenetet engedélyezett Radwanskának, és 22 perc alatt nyerte a szettet. A folytatásban is Serena irányított, és végül 47 nyerőt ütve jutott hetedik AusOpen döntőjébe, ahol karrierje 22. Grand Slam trófeájáért száll harcba.

Húsz év után van ismét német hölgy az AusOpen döntőjében Forrás: twitter.com

Húsz év után van ismét német hölgy az AusOpen döntőjében
Forrás: twitter.com

Véget ért a tündérmese, Johanna Konta nem bírt a német Angelique Kerberrel az Australian Open női egyesének második elődöntőjében. A hetedik helyen kiemelt német hölgy villámgyorsan dupla breakelőnyre tett szert, és bár Konta legalább olyan gyorsan egyenlíteni tudott, Kerber a lehető legjobbkor ismét elvette ellenfele adogatását, és 7-5 arányban abszolválta az első szettet. A második felvonásban már a balkezes német akarata érvényesült, és a negyeddöntőben Azarenkát legyőző játékos végül 7-5 6-2-vel jutott élete első Grand Slam fináléjába.

Kerber és Williams eddig hatszor találkoztak, kettőjük mérlegét 5-1 arányban Serena vezeti.

 

A hozzászólások le vannak zárva.