Gasquet foszlatta szét Mathieu utolsó reményét a tornagyőzelemre?

Véget ért a Montpellierben rendezett ATP 250-es torna. Gasquet győzelme után kérdés, hogy lesz-e még egyszer ekkora esélye Paul-Henri Mathieunek tornát nyerni.

A francia városban a dolgok negyedik éve nem változnak, mivel két hazai játékos játszotta a finálét. A tét talán a 34 éves Mathieunek volt a nagyobb, hiszen közel 9 éve nem nyert tornát és azért az elmúlt időben nem nagyon tudott ilyen messze eljutni az adott tornán.

Gasquet harmadszor lett Montpellier bajnoka Kép forrása: tennisnow.com

Gasquet harmadszor lett Montpellier bajnoka
Kép forrása: tennisnow.com

Mathieu az első szett véghajrájáig kétszer játszhatott break előnyben, azonban Gasuqet mind a kétszer megtalálta a visszavezető utat, hogy ne legyen komolyabb baj. Mathieu adogathatott az első játszma megnyeréséért 5-3-as vezetésénél azonban ezt a lehetőséget nem tudta kihasználni és innentől már nem nyert játékot a szett folyamán. Az idősebb francia játékos az utolsó 4 játékban mindösszesen 4 pontot tudott megnyerni. Ez kihatással volt a folytatásra, mivel Mathieu a második játszmában azonnal elvesztette a saját adogatását ás onnantól kezdve hiába voltak break lehetőségei, már nem tudott visszajönni. Gasquet egy 1 óra 50 perces küzdelmet nyert meg végül két játszmában.
Gasquet harmadszor nyert Montpellierben, ráadásul címet védve. A hazai teniszező pályafutása 13. tornagyőzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.