Kis lépésekkel a végjáték felé

Újabb három torna és már csak nyolc ember küzd a végső győzelemért. Lássuk a csütörtök, illetve péntek éjszaka krónikáját.  

Rotterdam

A csütörtöki nap többnyire nem hozott nagy csatákat. Martin Klizan mindösszesen öt játékot veszítve nyert Marcos Bagdhatis ellen. Viktor Troicki és Nicolas Mahut is a két játszmás győzelmi lehetőséget választotta. Előbbi a koreai Chungot, utóbbi honfitársát, Jeremy Chardyt intézte el. Roberto Bautista Agut ugyan abszolválta a második fordulót, azonban mivel a cseh Jiri Veselynek döntő szett 4-4-nél lehetősége volt a breakhez korán sem nevezhető egyszerű továbbjutásnak a spanyol játékos részéről.

Zverev okozta a nap meglepetését Kép forrása: vavel.com

Zverev okozta a nap meglepetését
Kép forrása: vavel.com

A nap mérkőzésének azért szenteljünk egy kis figyelmet. Alexander Zverev lassan hasonló eredményekkel, mint a tegnapi könnyedén hallathat magáról. A német játékosról ismét kiderült, hogy mekkora tehetségnek számít fiatal kora ellenére. Gilles Simon pedig a mezőny egyik legkellemetlenebb teniszezőjének számít, hiszen játékának lassabb ritmusa egy 18 éves játékossal nem lenne csoda, ha könnyen elbánna, azonban Zverev remek taktikával mattolta Simont, akit döntő szett Tiebreakban tudott legyőzni.

Buenos Aires

Nadal győzelemmel tért vissza Kép forrása: philstar.com

Nadal győzelemmel tért vissza
Kép forrása: philstar.com

Egy név, akit Argentínában gyenge formája ellenére mindenki látni akart. Rafael Nadal a szebb napokat látott Juan Monaco ellen kezdte meg szereplését. Az első játszmában egy breakekkel teletűzdelt szettel szerezte meg a vezetését a spanyol. A másodikban pedig ugyan hamar hátrányba került, azonban küzdeni akarásával ezúttal sem volt baj és két játszmában továbbjutott.

Az első kiemelten kívül több nagy sztár is bemutatkozott az argentin fővárosban. David Ferrer és Jo-Wilfried Tsonga könnyed két játszmában jutott tovább. Utóbbinál talán olyan szempontból meglepő, hogy a másik oldalon a hazai Leonardo Mayer állt. A továbbjutók között még Paolo Lorenzi nevét olvashattuk, aki döntő szettben búcsúztatta Diego Schwartzmant.

Memphis

Nishikori könnyen legyőzte Harrisont Kép forrása: dailymail.co.uk

Nishikori könnyen legyőzte Harrisont
Kép forrása: dailymail.co.uk

A hét másik 250-es tornáján Nishikori szomorította a hazai szurkolókat, mivel egy könnyű, illetve egy szoros játszmában búcsúztatta Ryan Harrisont. A nappali programot elkerülték a döntő szettes csaták, ráadásul nem is alakultak igazán szorosan. Ricardas Berankis, Donald Young és Benjamin Becker is viszonylag könnyedén abszolválta a második fordulós mérkőzését.

A péntek éjszakára átnyúló mérkőzés viszont két Tiebreakben nemcsak nagy küzdelmet, hanem a második kiemelt búcsúját is jelentett. Taylor Harry Fritz két játszmában kiejtette meglepetésre honfitársát, Steve Johnsont.

A hozzászólások le vannak zárva.