Salakon otthon

Dominic Thiem nyerte meg a Buenos Airesi 250-es ATP tornát. Az osztrák teniszező Nicolas Almagrot győzte le a döntőben.

Rafael Nadal-David Ferrer finálé, amit mindenki előzetesen várt, majd ebből nem lett semmi. Dominic Thiem előbb hatalmas meglepetésre legyőzte a kilencszeres Roland Garros bajnokot, majd Almagro két órás csatában búcsúztatta Ferrert. Az esetleges tornagyőzelem lehetőségére a spanyol várhatott régebb óta, hiszen Almagro a 2012-es nizzai versenyt tudta utoljára megnyerni.

Thiem pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta Kép forrása: vavel.com

Thiem pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta
Kép forrása: vavel.com

Rendkívül kellemes helyzetben, két esély Almagro számára. Az első játszmát a spanyol játékos 4-3-nál könnyedén eldönthette volna, a break labdák azonban csupán lehetőségek maradtak. Arról, hogy ki nyeri meg az első szettet, a Tiebreak döntött. A rövidítést egyértelműen Thiem uralta, majd 56 perc játékot követően vezetést szerzett a fináléban. Almagro azonban 3-3-tól kezdve egy rövid ideig nem volt hajlandó játékot veszíteni. A spanyol előbb kiharcolta a döntő játszmát, ráaádásul 2-0-s előnyben is teniszezhetett, a korai break viszont nem sokat jelentett. Thiem miután visszajött azonnal, magabiztos adogatójátékok követték egymást. A győztes kilétét a fináléhoz méltó módon egy rövidítés fedte fel. Almagro csak a rövidítés elején tudta sakkban tartani parádés ütéseivel ellenfelét, az utolsó szó Thiemé volt. Ehhez 4-4 után kellett 2 Almagro hiba és egy jól felépített pont Thiem részéről, az osztrák 2 és fél óra játék után nyert az argentin fővárosban.

Dominic Thiem pályafutása ötödik salakpályás döntőjét játszotta és ebből negyedszer diadalmaskodott ezen a borításon. A 22 éves játékos ezzel a győzelmével már a 19. helyre ugrott előre a világranglistán.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.