A visszatérés első sikeres lépése

Ismét három újabb ATP torna vette kezdetét. A keddi játéknap azonban egy visszatérés miatt különleges volt. No de ne szaladjunk ennyire előre.

Rio de Janeiro

Kedd este sem maradt meglepetések nélkül, ugyanis Isner kiesése után a hatodik kiemelt amerikai Jack Sock is hamar csomagolhatott. Sock ugyanis meglepően sima vereséget szenvedett az amúgy salak borításon általában jól teljesítő Federico Delbonistól. Ezek után az újabb bravúrok egyelőre elkerülték a brazil fővárost. Fabio Fognini, Dominic Thiem és David Ferrer is könnyedén vette az első akadályt.

Nadal magabiztos győzelmemmel mutatkozott be Kép forrása: livetennis.com

Nadal magabiztos győzelmemmel mutatkozott be
Kép forrása: livetennis.com

A spanyol szurkolók pedig sokat várhattak kedvencükre, a kilencszeres Garros bajnok Rafael Nadalra. Esőszünet előtte, esőszünet a mérkőzés közben, az első kiemelt nem okozott csalódást a rajongóinak. Pedig Pablo Carreno Busta nem egyszerű feladat elsőre, Nadal azonban mindösszesen 5 játékot vesztett és 1 óra 22 perc játék után készülhet a Nicolas Almagro elleni mérkőzésre.

Delray Beach

Napközben néhány kiadós meglepetésnek lehetett szemtanúja a publikum az amerikai tornán. Előbb John Patrick Smith legyőzte a horvát Ivo Karlovicot, majd a hazai szurkolók legnagyobb örömére Rajeev Ram kiejtette a torna második kiemeltjeként jegyzett Bernard Tomicot viszonylag könnyedén. Az első kiemelt számára pedig sajnálatos módon hamar véget ért a küzdelem, Kevin Anderson egy játszma elvesztése után kényszerült feladni aktuális mérkőzését Austin Kraijcek ellen.

Del Potro visszatért Kép forrása: twitter.com

Del Potro visszatért
Kép forrása: twitter.com

Amit viszont minden kiemelt szereplése ellenére a legjobban várt mindenki, egy langaléta argentin játékos visszatérése volt. Juan Martin Del Potro utoljára tétmérkőzést tavaly Miamiban játszott, majd csuklósérülése miatt ismét kényszerpihenőre vonult közel 11 hónapra. A remélhetőleg hosszú távú kezdet első mérkőzésén a hazai szurkolókat szomorította, mivel Denis Kudla volt a „tandili torony” ellenfele. Az argentin magabiztos 6/1-el kezdte a találkozót, a második szettben pedig a lehető legkorábbi break mindent eldöntött. Del Potronak tehát sikeres volt a visszatérése, a legjobb nyolc közé jutásért John Patrick Smith ellen játszik.

Marseille

Simon Marseilleben sem jutott sokáig Kép forrása: sportal.co.nz

Simon Marseilleben sem jutott sokáig
Kép forrása: sportal.co.nz

Kisebb és nagyobb meglepetések mindössze néhány óra lezajlása alatt. Feliciano Lopez első mérkőzése után búcsúzott a tornától, miután nem bírt az ukrán Sergiy Stakhovskyval. A francia szurkolók azonban ennyire már nem ünnepelhettek, mint azt tehette az ukrán. Előbb három mérkőzéslabda elpazarlását követően Gilles Simon vereséget szenvedett Teymuraz Gabashvilitől, majd a papírforma beigazolódásához híven Alexander Zverev legyőzte a nap utolsó mérkőzésén Julien Benneteaut. A tegnapi napon pályára lépett az ausztrálok fenegyereke, Kyrgios két játszmában búcsúztatta a kanadai Vasek Pospisilt.

A hozzászólások le vannak zárva.