A végjátékhoz érkeztünk!

A tét már a nyolc közé jutás volt az ATP World Tour e heti versenyeinek három helyszínén. Lássuk a történéseket.

Rio de Janeiro

Napközben szépen csordogáltak az események. Az első nagy név David Ferrer volt, aki csütörtökön pályára lépett, azonban a vártnál nehezebben tudta abszolválni mérkőzését Albert Ramos Vinolas ellen. A világranglista ötödik 51 percnyi játék után szetthátrányba került, azonban a meglepetéstől végül megmenekült, 6/4 6/1-el fordítani tudott. Thiago Monteiro ezúttal már nem tudott újabb bravúrt okozni, Pablo Cuevas már túl nagy falatnak bizonyult számára. A továbbjutók között Alexandr Dolgopolov és Federico Delbonis nevét olvashattuk.

Nadal már a negyeddöntőben van Kép forrása: ibtimes.co.uk

Nadal már a negyeddöntőben van
Kép forrása: ibtimes.co.uk

Végezetül jöjjön két spanyol játékos igen korai rangadója. Rafael Nadal már a második fordulóban igen nehéz akadályba ütközött, Nicolas Almagron kellett túlverekednie magát. Az első játszmában Nadal hamar breakelt és mivel az utolsó játékban három break labdát is hárított, végig tudta vinni az előnyét. A torna első kiemeltje a második játszma végén megkapta a lehetőséget, hogy kiszerválja a mérkőzést, azonban az első sansz könnyedén elillant. Almagro azonban nem tudott erőt meríteni ebből köszönhetően egy parádés Nadal nyerőnek és egy még egy érdekesebbnek tűnő bírói ítéletnek. Nadal így köszönte szépen, lezárta a mérkőzést és készülhet a Dolgopolov elleni negyeddöntőre.

Delray Beach

Delray Beachen két nyolcaddöntőbben már egészen biztossá vált, hogy a mérkőzések győzteséből egy amerikai házinegyedöntő alakul ki. Az első ilyen találkozó óriási csatát hozott, ahol Tim Smyczek szetthátrányból fordítva legyőzte Donald Young. A másik összecsapáson a jóval esélyesebb Sam Querrey a papírformához megfelelően legyőzte Austin Kraijceket. A nappali program abszolút francia derbijén pedig Jeremy Chardy könnyedén bebiztosította a negyeddöntőbe jutást Noah Rubinnal szemben.

Del Potro szépen menetel Delra Beachen Kép forrása: themalaysianinsider.com

Del Potro szépen menetel Delra Beachen
Kép forrása: themalaysianinsider.com

Az utolsó mérkőzésen ismét a hosszú sérüléséből visszatérő Juan Martin Del Potrot láthatta a közönség, ezúttal az ausztrál John Patrick Smith ellen. A szetteket általában az ausztrál kezdte mindig break előnyben, de ezekkel nem ment sokra. Az argentin mind a két játszmában végül 5-4-nél megnyerte a szettet, minden megnyert mérkőzés jelentős lehet Del Potro számára a világranglistás pontok miatt.

Marseille

A francia városban 5 mérkőzésen küzdöttek a legjobb nyolc közé kerülésért. Három mérkőzésen négy  francia közül akár három is negyeddöntőbe kerülhetett volna, azonban Andrey Kuznetsov igen gyorsan és könnyedén padlóra küldte Quentin Halyst. A hazaiak számára viszont örömteli hírként szolgált, hogy Benoit Paire és Richard Gasquet is bejutott a negyeddöntőbe. Nick Kyrgios 1-1 breakjenek köszönhetően két játszmában búcsúztatta a z orosz Teymuraz Gabashvilit.

Berdychnek nem ment egyszerűen a negyeddöntőbe jutás Kép forrása: tennisnow.com

Berdychnek nem ment egyszerűen a negyeddöntőbe jutás
Kép forrása: tennisnow.com

A nap mérkőzésének mindenképpen Tomas Berdych és Alexander Zverev összecsapása bizonyult. A mérkőzést hiába kezdte a német break előnyben, mégis Berdych vitte el az első szettet. A második szettben viszont a cseh egy késői adogatás elvesztésére már nem tudott megfelelően reagálni, kénytelen volt belemenni egy hosszú és nehéz döntő szettes mérkőzésbe. Berdych a találkozót már 5-4-nél is lezárhatta volna a harmadik felvonásban, azonban ezt a kötelezettségét csak 6-5-nél tudta véghez vinni és így kiharcolta a David Goffin elleni negyeddöntőt.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.