Nadal és Del Potro elődöntős, Wawrinka és Ferrer kiesett

A Salakkirály játék nélkül jutott tovább Rióban, Del Potro, úgy tűnik, jó erőben tért vissza, “Stan, the Man” pedig jó barátjától kapott ki.

Delray Beach

A floridai kemény pályás 250-esen kezdte meg visszatérését Juan Martin Del Potro. A látottak alapján kellően felkészült rá, hiszen már most van olyan formában, hogy képes legyen legyőzni a világranglista 30. helyezettjét, jelen esetben Jeremy Chardyt (5.). “Tandil tornya” a program utolsó meccsét játszotta a franciával, magyar idő szerint hajnalban. Chardy mindössze 4 breaklabdát tudott kiharcolni ellene, míg ő összesen 14 hárítására volt kényszerülve. Az argentin hatékonyan fogadott, hiszen 4-szer el is tudta venni Chardy szerváját. Az első szett még sima volt Del Potro számára, még a második eleje is, ahol jelentős előnyt harcolt ki, de annak megtartásához ezután nagyon meg kellett küzdenie. Ebből a bizonyos küzdelemből viszont, s így a meccsből is, győztesen jött ki. A fináléba jutáshoz Sam Querreyt kell legyőznie majd, aki 2 óra 32 perces csatában ejtette ki Tim Smyczeket.

A másik ágon Grigor Dimitrov (4.) és Rajeev Ram jutott be a 4 közé. A fiatal bolgár két szoros szettben kerekedett felül Adrian Mannarino-n (8.), az indiai származású amerikai pedig Benjamin Beckert győzte le 3 szettben. E párosítás esélyese természetesen Dimitrov, akit pont Franco Davin edz. Az a Franco Davin, aki épp Del Potro trénere volt 2008-tól egészen tavaly nyárig. Tehát, ha létrejön a lehető legerősebb párosítás, nem kis kuriózumot fog az magában tartogatni.

Eredmények

Marseille

A két barát most egymás vetélytársai voltak forrás: thetennisisland.com

A két barát most egymás vetélytársai voltak
forrás: thetennisisland.com

Mint a cikk címében kiderült, Stan Wawrinka (1.) kiesett. Legyőzője nem volt más, mint nagy cimborája, Benoit Paire (8.). Az első szettet a francia nyerte meg, miután kihasználta korán kiharcolt break-előnyét. Wawrinka ezután nagyon simán egyenlített. A kezdeményezőbb pozíció aztán visszakerült Pairehez, 3-0-ra is vezetett a döntőszettben, de a svájci felzárkózott. Ezzel azonban nem tudta megtörni a franciát. Éppen ellenkezőleg. Wawrinka, amikor másodjára adogatott a meccsben maradásért 0-40 lett az állás, ami 3 mérkőzéslabdát jelentett Paire számára, aki végül a harmadikat értékesíteni tudta. Az elődöntőben Marin Cilic (4.) lesz az ellenfele, aki az elvárásoknak megfelelően nyert az orosz Kuznetsov ellen. A másik ágon Nick Kygrios és Tomas Berdych (2.) fog megküzdeni a döntőért. Az ausztrál “fenegyerek” játszmavesztés nélkül menetel ezen a héten. Tegnap a hazaiak kedvence, Richard Gasquet (5.) volt az áldozata. Berdych pedig azok után, hogy az ifjú Alexander Zverev ellen rendesen megizzadt, most David Goffinnel (6.) szemben magabiztosan teljesített.

Eredmények

Rio de Janeiro

Dominic Thiem napról napra erősebb (?) forrás: www.hindustantimes.com

Dominic Thiem napról napra erősebb (?)
forrás: www.hindustantimes.com

A brazil salakos tornán újra összecsaphat Rafa Nadal (1.) és Dominic Thiem (5.), amennyiben érvényesítik a papírformát. A mallorcainak játszania sem kellett a 4 közé jutásért, mert Alex Dolgopolov vállsérülés miatt visszalépett, így a 2014-es döntő visszavágója nem jött létre. Nadalnak azonban az egyáltalán nem veszélytelen Pablo Cuevas lesz az ellenfele, aki tavaly a 8 között nehezítette meg a spanyol dolgát. Az uruguayi teniszező Federico Delbonist győzte le. Az ifjú osztrák Thiemnek Guido Pellaval kell játszania. Pella igazi latinos, salakos meccsen bizonyult jobbnak a selejtezőből érkező Gimeno-Traverrel szemben. Thiem nem mellesleg a címvédő David Ferrert (2.) győzte le, meglepően nagy dominanciával. Ferrer 3-1-es vezetésre tett szert az elején, de ezután az egész meccsen mindössze 2(!) játékot tudott nyerni.

Eredmények

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.