Kyrgios tarolt Marseille-ben, megvan az első tornagyőzelem!

Richard Gasquet, Tomas Berdych, Marin Cilic. Utolsó 3 meccsén őket győzte le a 20 éves ausztrál, ráadásul játszma- és szervaveszteség nélkül!

Nick Kyrgios amióta “felkerült” a teniszvilág térképére annyit tudhattunk róla, hogy rendkívül tehetséges, de rendkívül fegyelmezetlen is. Inkább utóbbiak miatt hívta fel magára a figyelmet az elmúlt időszakban. Most azonban tényleg letett valamit az asztalra. Egész héten szépen kamatoztatta a fedett pályás borítás előnyeit, hiszen nem bukta el egy meccsen sem az adogatását, s breaklabdával is csak az első meccsen szembesült még Vasek Pospisil ellen. Az ausztrál az első játszmában kifogásolhatatlanul játszott, agresszív játékával a horvát nem tudott mit kezdeni. A folytatásban is majdnem ez volt Cilic számára, de a játszma- és break-hátrányt elkerülte. Egyenrangú vetélytárs volt a folytatásban. Olyannyira, hogy fogadóként sansza volt az egyenlítésre (ez volt a héten a második alkalom, hogy az ausztrál ellen valaki fogadóelőnyt harcolt ki), viszont ahogyan a bevezetésben kiderült, Kyrgios ekkor is hozta a szerváját. A második szettet végül tie-break döntötte el, ahol a világranglista 41. helyezettje nem sok lehetőséget adott Cilicnek.

A döntő végeredménye (ATP 250, fedett pálya): N. Kyrgios – M. Cilic (4.) 6/2 7/6(3)

A görög-maláj származású ifjonc megmutatta a héten, mire is lehet képes a jövőben. 2013-ban kezdődött karrierje a felnőttek között, s 3 év elteltével máris tornagyőzelemnek örvendhet. Ha pedig mellőzni tudja az eddig őt jellemző “trash talk”-okat, sokkal komolyabb tornákon is a favoritok közt számolhatunk vele. Mostani sikerével €106,175-val lett gazdagabb, a tornagyőzelemért járó 250 ranglistapontnak köszönhetően pedig rendesen megfogja közelíteni a top 30-at a jövő héten.

A kiemelt kép forrása: www.sportsnet.ca

A hozzászólások le vannak zárva.