ATP Beharangozó: Dubai, Acapulco, Sao Paulo

Novak Djokovic az Emírségekben fog játszani. Az Australian Open megnyerése óta először ebben a szezonban.

Sao Paulo

Kategória: ATP World Tour 250
Borítás: Salak
Díjazás: $499,055
Címvédő: Pablo Cuevas

forrás: www.ahebrasil.com.br

forrás: www.ahebrasil.com.br

Pablo Cuevas (3.) miután tegnap élete eddigi legnagyobb sikerét érte el a riói torna megnyerésével, marad Brazíliában, s átutazik az ország másik nagyvárosába, ahol címvédőként fog játszani. Nicolas Almagro-t (7.) sorsolták az ő negyedébe, így a papírforma érvényesülésének esetében vele mérkőzhet meg a 4 közé jutásért. Benoir Paire (1.) juthat be még a felső ágon az elődöntőbe, a franciának ehhez várhatóan Pablo Andujar-t (8.) vagy Santiago Giraldo-t kell legyőznie. A negyeddöntőben akár sor kerülhet a 2014-es döntő visszavágója is Federico Delbonis (4.) és Paolo Lorenzi (6.) között. Az alsó ág másik felében a hazai Thomaz Bellucci-nak (2.) könnyű útja lehet ugyaneddig a fordulóig, ahol valószínűleg három spanyol teniszező, Gimeno-Traver, Carreno Busta és Ramos közül valamelyikkel kell majd játszania.

Dubai

Kategória: ATP World Tour 500
Borítás: Kemény pálya
Díjazás: $2,674,445
Címvédő: Roger Federer

Federer távollétében Djokovic visszafoglalhatja "az Emírség trónját" forrás: sports.yahoo.com

Federer távollétében Djokovic visszafoglalhatja “az Emírség trónját”
forrás: sports.yahoo.com

A hét legfontosabb versenyén elvileg a világelső és Roger Federer lett volna a két fókuszpont, de a svájci térdműtéten esett át, pihennie kell. Helyette itt van a másik svájci, Stan Wawrinka (2.), aki 2008 óta először fog itt játszani. Akárcsak a múlt héten Marseille-ben, most is az ukrán Stakhovsky ellen kell kezdenie. Ez azért lehet problémás a regnáló Roland Garros-bajnoknak, mert az ukrán legutóbb meccslabdáig is eljutott vele szemben. Ha nyer Wawrinka, a következő kör már nem tűnik olyan nehéznek, aztán jöhet viszont Philipp Kohlschreiber (8.) vagy az ifjú Borna Coric. Az alsó ág másik negyedébe sorsolták Tomas Berdych-t (3.), aki a portugál Sousa-val játszik az első fordulóban. Őt követheti Leonardo Mayer, majd Nick Kyrgios vagy Martin Klizan (7.). Érdekesség, hogy utóbbi kettő pont egymás ellen fog játszani az első fordulóban, ami a verseny szakaszának rangadója lesz, hiszen a szlovák és az ausztrál egyaránt jó formában van.

A felső ág teljes egészében már nem tűnik ennyire kiélezettnek, éppen Djokovic (1.) jelenléte miatt. A tábla ezen részén már zajlottak is le meccsek ma. A szerb is játszott, Tommy Roberdo-t lemosta a pályáról (legalábbis ez az eredmény már tényleges volt a cikk készülésekor). A következő körben a tunéziai Jaziri-val játszik. A 8 között Rosol, vagy Feliciano Lopez (6.) lehet az ellenfele. A másik elődöntős helyért Pospisil, Bautista-Agut (4.) és Viktor Troicki (5.) fog megküzdeni előreláthatólag.

Acapulco

Kategória: ATP World Tour 500
Borítás: Kemény pálya
Díjazás: $1,551,830
Címvédő: David Ferrer

forrás: www.sport.fr

forrás: www.sport.fr

A tavalyi döntő párosítása idén is az utolsó meccsre jöhet létre. David Ferrer (1.) és Kei Nishikori (2.) ugyanis az első két kiemelt a tornán, melyet már harmadjára rendeznek meg kemény borításon. Ferrer-nek a második fordulóban lehet nehéz dolga először, mert ott Steve Johnson-nal vagy Alexander Dolgopolov-val, hacsak nem kap ki meglepetésre az ausztrál Milman-től az első meccsen. Ivo Karlovic (8.) lett az ő negyedébe sorsolva, de nem biztos, hogy a horvát óriás el is jut a legjobb 8-ig. A felső ágon Marin Cilic (3.) juthat be még az elődöntőbe, neki Harrison, Marchenko, Tomic (5.)/Ram/Mannarino lehet “az útvonal”.

A másik ágon Nishikorinak sem ígérkezik nehéznek ez a hét. A legjobb 8 közé jutásért várhatóan Sam Querrey-t, 4 közé jutásért Jeremy Chardy-t (8.) legyőznie. Egy negyeddel feljebb két ifjú titán Dominic Thiem (4.) és Grigor Dimitrov (7.) mérkőzhet meg az elődöntőért.

A tornák sorsolásai

Acapulco

Dubai

Sao Paulo

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.