Elindultunk!

Három újabb helyszín, aminek még csak az elején tartunk. Lássuk a fontosabb eseményeket.

Dubai

Djokovic könnyen nyerte első meccsét Kép forrása: livetennis.com

Djokovic könnyen nyerte első meccsét
Kép forrása: livetennis.com

Az arab emirátusokban már pályára lépett hétfőn a világelső, aki Tommy Robredonak nem túl sok esélyt adott, ahogy azt előzetesen várni lehetett. Djokovicnak mindösszesen alig több mint 1 órát kellett csak a pályán töltenie, ami egy könnyed 6/1 6/2-es győzelemhez vezetett. Ezzel a szerb tovább tartja az idei veretlenségi sorozatát. A kiemeltek közül már a nyitónap elbúcsúztunk Viktor Troickitől, akit a ciprusi Marcos Bagdhatis vert meg.

Wawrinka ismét nehezen verte meg Stakhovskyt Kép forrása: tennisnow.com

Wawrinka ismét nehezen verte meg Stakhovskyt
Kép forrása: tennisnow.com

Kedden már nem lehetett panaszkodni az izgalomhiányra. Sergiy Stakhovsky ismételten közel állt, hogy legyőzze a svájci Stan Wawrinkát, azonban a döntő szett elején megszerzett break előny kevésnek bizonyult, hogy meglepetést okozzon. A kétszeres Grand Slam bajnok végül döntő szett 7/5-el jutott tovább. Tomas Berdych sem kapott könnyű első ellenfelet, a cseh azonban magabiztosan rendezte le Joao Sousát és az olasz Thomas Fabbiano ellen kötelező számára a negyeddöntőbe jutása. Késő délután pedig már csak egy friss és egy mostanában tornát nyerő játékos csatája maradt. Nick Kyrgios végül egy igen látványos mérkőzésen felőrölte végül a szlovák Martin Klizant.

Acapulco

Cilic hamar búcsúzott Acapulcoban Kép forrása: ubitennis.com

Cilic hamar búcsúzott Acapulcoban
Kép forrása: ubitennis.com

A mexikói városban szinte már minden nagyobbnak számító név megmutatta első mérkőzésén tudását. A továbbjutás nem okozott gondot David Ferrernek, Kei Nishikorinak, Dominic Thiemnek. valamint a bolgár Grigor Dimitrovnak sem. A meglepetésről azonban az amerikai Ryan Harrison gondoskodott. A világranglista 127. helyén álló játékos ugyanis döntő szettben búcsúztatta a torna 3. kiemeltjének számító Marin Cilicet.

Fritz újra bravúrt okozott Kép forrása: sport.co.uk

Fritz újra bravúrt okozott
Kép forrása: sport.co.uk

Egy nevet pedig úgy tűnik ismételten csak ki kell emelnünk. Taylor Harry Fritz már Memphisben hallatott magáról, amikor egészen a döntőig menetelt. Akkor azt lehetett gondolni, hogy hazai közönség előtt szerepelni pluszt jelent, vagy mindenkinek van egy olyan tornája ahol csak úgy elkapja a fonalat, de onnantól semmi. Fritz azonban most egy számára egy idegen helyen győzte le a francia Jeremy Chardyt döntő szettben. Ezek után kíváncsian várjuk, mire lehet képes a jövőben a 18 éves amerikai teniszező.

Sao Paulo

Monteiro újabb nagy skalpot tudhatott magáénak Kép forrása: folha.uol.co.br

Monteiro újabb nagy skalpot tudhatott magáénak
Kép forrása: folha.uol.co.br

Sao Pauloban az első négy kiemelt élvezheti azt a jogot, hogy nem kell az első körben játszania, és hogy ez milyen előnyt jelent? Nos, arra jó példát szolgált a többi kiemelt igen korai búcsúja. A négy már kiesett teniszező közül egyedül Pablo Andjuar nem lehet annyira szomorú, hiszen a mérkőzés feladására előre nem készülhet fel az ember. A többi vereség már fájóbb lehet, hiszen Albert Ramos-Vinolas, Paolo Lorenzi és a két hete még Buenos Airesben finálét játszó Nicolas Almagro is döntő játszmában szenvedett vereséget.

A hozzászólások le vannak zárva.