Szemfertőzés miatt visszalépett Djokovic

A világelső Dubai-i negyeddöntőjét adta fel Feliciano Lopez (6.) ellen, így nem sikerült zsinórban 13 tornadöntőt játszania.

A meccs első és egyetlen szettjét dupla-breakkel veszítette el a szerb. A zárópont után szinte rögtön jelezte a bírónak és spanyol ellenfelének, hogy nem kívánja tovább folytatni a játékot. Ezt nem a legszívélyesebben fogadta a közönség, ki is fütyülték és “fújolták” Djokovicot, aki a közösségi médián keresztül később természetesen elnézését kérte a publikumtól. Emellett a visszalépés okáról is beszélt: ” Gond van a szememmel, azóta, hogy ideérkeztem. Az elején azt gondoltam fertőzés, de most már azt, hogy komoly allergia. Két nappal ezelőtt vált rosszabbá a helyzet. Eddig soha nem volt baj a szememmel, de ma minden eddiginél érzékenyebb volt.” Lopez ellenfele majd a legjobb 4 között Marcos Bagdhatis lesz. A ciprusi Roberto Bautista-Agut-ot (4.) ejtette ki.

Kyrgios lendülete ezen a héten sem hagy alább forrás: www.dubaidutyfreetennischampionships.com

Kyrgios lendülete ezen a héten sem hagy alább
forrás: www.dubaidutyfreetennischampionships.com

Az alsó ágon pikáns meccsre számíthatunk, hiszen Nick Kyrgios és Stan Wawrinka (2.) fog összecsapni a másik döntős helyért. Tavaly nyári afférjuk óta először fognak találkozni. Bár, állítólag azóta kibékültek (az IPTL-en csapattársak voltak, így lehetett is idő megbeszélni a dolgokat), mégis érdekes lesz nézni majd őket egymás ellen. Kyrgios nagyon jó formában van. Marseille-ben a múlt héten nagyon magabiztosan nyert és ezt át tudta vinni erre a hétre is. Berdych-et (3.) most is két szettben győzte le, akárcsak a marseille-i elődöntőben. Wawrinka sem panaszkodhat, neki csak az első meccs volt nehéz az ukrán Stakhovsky ellen, most Kohlschreibert (8.) győzte le.

Eredmények

Acapulco

Thiem nyerte az ifú titánok összecapását forrás: www.holaciudad.com

Thiem nyerte “az ifjú titánok összecsapását”
forrás: www.holaciudad.com

Mexikóban is már csak négyen maradtak versenyben. A nap meccsét Dominic Thiem (4.) és Grigor Dimitrov (7.) játszotta. A győztes az osztrák lett, miután két játszmában nyert a 2014-es bajnokkal szemben. Thiem ellenfele Sam Querrey lesz az elődöntőben, aki fiatal és tehetséges honfitársát, Taylor Fritz-et ejtette ki. A találkozó győztese Alex Dolgopolovval vagy Bernard Tomic-al (5.) fog megmérkőzni a tornagyőzelemért. Dolgopolov a holland Haasét, Tomic az ukrán Marchenko-t győzte le két játszmában.

Eredmények

São Paulo

Van még egy torna ezen a héten. Egy 250-es, salakos torna Brazília egyik legnagyobb városában. Itt egy fordulóval “le vannak maradva”, hiszen az időjárás egy komplett programot törölt el szerdán. A nyolcaddöntőkre így csütörtökön került sor. Nem igazán érvényesült a papírforma, hiszen kiesett az első két kiemelt versenyző. Az egyik a hazai kedvenc, Thomaz Bellucci (2.). A spanyol Carballes Baena ejtette ki, aki a selejtező szerencsés veszteseként van ott a főtáblán. Benoit Paire (1.) pedig a szerb Dusan Lajovic-tól kapott ki. Versenyben maradt azonban a friss riói bajnok, Cuevas (3.) és az argentin Delbonis (4.). Mivel ők már az egyetlen kiemeltek, joggal feltételezhetnénk, hogy ők is fogják játszani majd a döntőt, ám a hét eseményei miatt nem szabad erre mérget venni.

Eredmények

A kiemelt kép forrása: sportspagenetwork.com

A hozzászólások le vannak zárva.