Ketten nemsokára ünnepelhetnek!

Végjátékához érkezett az ATP World Tour sorozatának újabb versenyhete. Lássuk az eseményeket.

Dubai

Wawrinka hamar készülhetett a döntőre Kép forrása: thenational.ae

Wawrinka hamar készülhetett a döntőre
Kép forrása: thenational.ae

Dubai délutánja egy parázs párharcra csalta az ülésekre a publikumot. Stan Wawrinka és Nick Kyrgios összecsapása egy korábban az ausztrál teniszező részéről említett mondat miatt válhat mindig is érdekessé. Akkor Wawrinka adta fel a döntő szettben az aktuális találkozót, azonban nem lehetett rá számítani, hogy ez a találkozó sem megy végig. Az első szettet a svájci 4-1-el kezdte, mégis csak 6/4-el tudta megnyerni. A mérkőzés viszont nem tartott ennek ellenére túl sokáig, mivel Kyrgios a második játszmában 3-0-s hátránynál úgy döntött, hogy nem folytatja a játékot. Wawrinka pályafutása során először nyerheti meg a Dubaiban megrendezett ATP 500-as tornát.

Baghdatis vajon megszerzi ötödik tornagyőzelmét? Kép forrása: dailymail.co.uk

Baghdatis vajon megszerzi ötödik tornagyőzelmét?
Kép forrása: dailymail.co.uk

A második elődöntő már szerencsére végig ment és remek küzdelmet hozott. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Feliciano Lopez lesz Wawrinka ellenfele, hiszen 6/3 4/3-ra is vezetett a ciprusi Marcos Bagdhatissal szemben. A korábbi Australian Open döntős azonban feltámadt, előbb megnyerte a második szett rövidítését, amivel Lopez teljes mértékben megzuhant. A spanyol a döntő játszmában már rengeteg hibával teniszezett, Baghdatis az utolsó felvonást könnyen nyerve 2010 után diadalmaskodhat ismét egy tornán.

Acapulco

Tomic lett elsőként döntős Acapulcoban Kép forrása: abc.net.au

Tomic lett elsőként döntős Acapulcoban
Kép forrása: abc.net.au

Könnyedén kezdődött, mégis vereséggel végződött. Az első elődöntő remek 6-1-es kezdése után az ukrán Alexandr Dolgopolov szomorúan vonulhatott le a pályáról, hiszen az ausztrál Bernard Tomicnak mindösszesen 78 percre volt szüksége, hogy megfordítsa a találkozót és döntőbe kerüljön. Dolgopolovnak sokáig esélye volt, hogy bekerüljön a döntőbe, hiszen 4-4 is volt a második játszmában, a harmadikban viszont már nem igazán volt sansza a finálé kiharcolására. Tomic sikerének kulcsa a játszmáról-játszmára feljavult 1. adogatása mögötti megnyert pontok voltak, hiszen ami az 1. szettben csupán 50 %-os, a döntő játszmában már 86 %-os mutató volt.

Thiem meglepően könnyedén győzte le Querreyt Kép forrása: tennisnow.com

Thiem meglepően könnyedén győzte le Querreyt
Kép forrása: tennisnow.com

A második elődöntő két olyan játékos csatáját vetítette elő, akik nem olyan rég tornagyőzelemmel gazdagodhattak. Ez főleg az amerikai Sam Querreyre volt igaz, aki múlt héten Delray Beachen ünnepelhetett. A másik oldalon Dominic Thiem pedig két hete Buenos Airesben nyert versenyt, igaz salak borításon. Salak ide vagy oda, Dominic Thiem nem adott túl sok esélyt ellenfelének a döntőbe kerülésre és 58 perc alatt, négyszer elnyerve Querrey szerváját megnyerte a mérkőzést. Az osztrák teniszező két héten belül nyerheti második tornáját.

Sao Paulo

Cuevas múlt hét óta megállíthatatlan Kép forrása: livetennis.com

Cuevas múlt hét óta megállíthatatlan
Kép forrása: livetennis.com

A brazil városban csupán egy kiemelt maradt már csak a 8-ból. A felső ágon a szerb Dusan Lajovic tovább folytatja menetelését, az első kiemelt Benoit Paire kiejtése után elbírt a portugál Gastao Eliassal is. Győzelmének köszönhetően ellenfele a friss tornagyőztesként érkező, harmadik kiemelt Pablo Cuevas lesz. Az uruguayi teniszező a hazai Thiago Monteirot búcsúztatta.

Az alsó ágon kisebb meglepetésre kiesett a torna negyedik kiemeltjeként induló Federico Delbonis. Az argentin játékos döntő szettben szenvedett vereséget a spanyol Inigo Cervantestől, aki pályafutása első ATP elődöntőjére készülhet. Ebben az elődöntőben pedig jöhet egy spanyol házimérkőzés, hiszen Pablo Carreno Busta került a legjobb 4 közé Roberto Carballes Baena 6/0 6/3-as legyőzésével.

A hozzászólások le vannak zárva.