“Lendület előtte = lendület utána”

Pablo Cuevas (3.) riói csúcssikere után maradt Brazíliában és megvédte címét a São Paulo-i ATP 250-es tornán.

Az uruguayi teniszező az elődöntőben Dusan Lajovic ellen játszott. A végeredmény 6/3 6/4 lett, de korántsem volt könnyű mérkőzése. Összesen 5 breaklabdát kellett hárítania az első szettben, mielőtt ő maga breakelte volna le szerb vetélytársát. A második szettben pedig 1/3-as hátrányban is volt, viszont sikerült fordítania. A döntőben a spanyol Carreno Busta várt rá, aki első ATP fináléjába nem akárhogyan jutott be. Honfitársát, Inigo Cervantest ugyanis 6/1 6/1-re győzte le.

Carreno Busta joggal gondolhatta azt, hogy ismerheti a győzelemhez vezető utat, mert Cuevas-t egyszer már legyőzte karrierje során. Pont első találkozásukkor, egy olaszországi Challanger-en, ehhez a meccshez hasonlóan salakon. Fel is tudta venni a versenyt a címvédővel. Nagy meglepetésre azonban az első szett két spanyol ajkú teniszező között, a leglassabb borításon fogadó által megnyert játék nélkül zajlott le. A rövidítés első 8 pontját arányosan osztották szét egymás között, majd az azt követő 3 poént, s így a szettet Cuevas nyerte meg. Ez volt számára a győzelem kulcsa. A második játszmában 5/1-es előnyre tett szert, a végén az sem okozott gondot, hogy egy break-előnyt “elhullajtott”.

A döntő végeredménye: P. Cuevas (3.) – P. Carreno Busta 7/6(4) 6/3

Cuevas élete formájában van. 2 hét alatt 2 trófeát gyűjtött be, így már 5-szörös tornagyőztes az ATP-n. Idei salakos mérlege imponáló, 11-1. Múlt heti sikerének hála feljött a 25. helyre a világranglistán. Ennyivel azonban nem óhajt megelégedni. A döntő után elmondta, hogy szeretne bekerülni a top 20-ba.

A kiemelt kép forrása: www.vavel.com

A hozzászólások le vannak zárva.