A második nap után eldőlt!

A bravúros pénteki játéknap után, a páros következett a Magyarország-Izrael Davis Kupa találkozón. Egy újabb győzelem már a továbbjutást jelenthette volna.

Egy újabb párharc ahol előzetesen nem mi voltunk az esélyesek. Az izraeliek felvonultatták a csatatérre a világklasszis párosjátékosnak számító Jonathan Erlichet, aki Dudi Selával állt össze erre a mérőzésre. A mieink részéről már-már összeszokott párosként működő Fucsovics Márton-Gödry Levente páros próbálta meg kiharcolni a párharc végleges eldöntését.

A magyar páros eldöntötte a párharcolt Kép forrása: vs.hu

A magyar páros eldöntötte a párharcolt
Kép forrása: vs.hu

Van, hogy egy páros mérkőzésen többnyire a rövidítések döntenek és ott kiszámíthatatlan és megtippelhetetlen a végeredmény. Nos, ezen a találkozón négy szettből három is Tiebreakban dőlt el és szerencsére ebből mi jöttünk ki jól. Az első játszmában a magyar duónak 6-5-nél adódott lehetősége a szett megnyerésére, de a játszmát csak rövidítésben tudták megnyerni. A második játszma elővetítette, hogy bele kell menni egy hosszú csatába, Leviék apró megingását a rutinos izraeli kettős azonnal megbüntette, minden kezdődhetett előröl. A következő két szett 2 óra 15 perc kőkemény küzdelmet hozott, de megérte Marciéknak minden porcikájukkal harcolni a győzelemért. Kevesen hihettek abban, hogy  ez a mérkőzés nem döntő szettben fog eldőlni, hiszen Erlichék már 5-2-re is vezettek a negyedik játszmában. Fucsovics és Gödry azonban megrázta magát, majd a már harmadik Tiebreakban szettlabdákat hárítva lett övék a meccs.

Ez azt jelentette, hogy Magyarország annak ellenére hogy elveszítette két döntő játszmás mérkőzést követően a vasárnapi szingliket ( Borsos Gábor Edan Leshemtől, Nagy Péter pedig Amir Wintraubtól szenvedett vereséget ) bejutott a második fordulóba, ahol majd Szlovákia ellen játsszunk.

Kiemelt kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.