Hamar érkezett az első szenzáció Indian Wellsben

2016. március 15.
by Airon

Nem kellett igazán sokat várni az első komolyabb szenzációra Indian Wellsben. De, hogy mi is volt, ez a rövid összefoglalóból kiderül.

Gasquet-et gyönyörű fonákjai a nyolcaddöntőbe repítették Kép forrása: vavel.com

Gasquet-et gyönyörű fonákjai a nyolcaddöntőbe repítették
Kép forrása: vavel.com

A főhír, amire mindenki igazán kíváncsi csak pár sorral lejjebb derül ki, előbb inkább fokozzuk az izgalmakat és lássuk az alsó ág felső negyedének történéseit. Richard Gasquet a 16 közé jutásért megkapta a sose kellemesnek számító Alexandr Dolgopolovot, azonban a francia végül döntő játszmában átküzdötte magát ezen az akadályon. Ellenfele így a horvát Marin Cilic lesz aki magabiztosnak mondható 7/5 6/3-al búcsúztatta papírformának megfelelően az argentin Leonardo Mayert.

Wawrinka is ott van a 16 között Indian Wellsben Kép forrása: thepeninsulaqatar.com

Wawrinka is ott van a 16 között Indian Wellsben
Kép forrása: thepeninsulaqatar.com

Guido Pella egy körrel korábban hiába vetett véget Pablo Cuevas azon sorozatának, hogy az uruguayi játékos két megnyert torna után mérkőzést veszített, a legjobb 32 küzdelme már soknak bizonyult számára. Az argentin játékos szépen tartotta magát a belga David Goffin ellen, a döntő szettes vereség miatt nem lehet csalódott. A belgának viszont muszáj lesz felkötnie a gatyáját, mivel Stan Wawrinka következik ellenfélként számára. A svájci két szoros játszmában győzte le az orosz Andrey Kuznetsovot.

Berdych még nem vesztett játszmát Kép forrása: vavel.com

Berdych még nem vesztett játszmát
Kép forrása: vavel.com

Haladva az alsó ág alsó része felé holnap mindenképpen egy kiélezett összecsapásra készülhetünk két igazi nehéz tüzér között. Tomas Berdych ugyanis Juan Martin Del Potro kiejtése után véget vetett könnyedén Borna Coric versenyének is. A nyolcaddöntőben, a másik oldalon álló Milos Raonic pedig még ennél is kényelmesebben besétált a legjobb 16 közé, mivel Bernard Tomic körülbelül másfél szett után döntött a mérkőzés befejezése mellett.

Fájdalmas lehetett a búcsú Murray számára Kép forrása: thenational.ae

Fájdalmas lehetett a búcsú Murray számára
Kép forrása: thenational.ae

Na és akkor most jöjjön az az információ, ami tegnap igencsak megdöbbentő volt a teniszvilág számára. Az egy percig sem volt kérdés, hogy a francia Gael Monfils könnyedén legyőzi Albert Ramos-Vinolast, de arra azonban nem számíthatott, hogy nem azt az ellenfelet kapja a nyolcaddöntőben, akinek a kiesését nem vártuk volna. Federico Delbonis, aki nem igazán számít jó kemény pályás játékosnak, búcsúztatta az idei évet Australian Open döntővel nyitó Andy Murrayt. A brit hiába mutatta továbbra is remek formáját másfél hete a japánok elleni Davis Kupa meccsen, a döntő szettet nem tudta break előnyből befejezni, a mindent eldöntő rövidítés után pedig Delbonis fogadhatta a gratulációt.

A hozzászólások le vannak zárva.