Jöhetnek a nyolcaddöntők!

2016. március 16.
by Airon

Újabb nyolc meccs, ezúttal csak kisebb meglepetésekkel. Lássuk, hogy alakult ki a felső ágon a legjobb 16 párosítása.

Djokovic már hosszú ideje veretlen Indian Wellsben Kép forrása: livetennis.com

Djokovic már hosszú ideje veretlen Indian Wellsben
Kép forrása: livetennis.com

Novak Djokovic második mérkőzésére készült Indian Wellsben, ráadásul tovább szerette volna folytatni azon sorozatát, hogy zsinórban 14. mérkőzésén maradjon veretlen az amerikai tornán. A német Philipp Kohlschreiber sokáig harcolt, hogy elkerülje a két játszmás búcsút, de a mérkőzéslabdák hárítása sem menthette meg őt a 7/5 7/5-ös vereségtől. A világelső következő ellenfele az a Feliciano Lopez lesz, aki ellen Dubaiban feladás után könyvelhette el idei első vereségét. A spanyol a legjobb 32 között egy közel három és negyed órás mérkőzésen ejtette ki honfitársát, Roberto Bautista Agutot.

Thiem döntő játszmában jutott 16 közé Kép forrása: vavel.com

Thiem döntő játszmában jutott 16 közé
Kép forrása: vavel.com

Két óriási tehetség csapott össze már a 16 közé kerülésért, ahonnan Dominic Thiem került ki győztesen. Jack Sock hiába nyerte meg a második szett rövidítését, a döntő játszmában mindösszesen 1 játékot és vele együtt 9 pontot tudott megnyerni az osztrákkal szemben. Thiem ekkor várhatta ellenfelét a Querrey-Tsonga mérkőzésről. Az amerikai közönség hiába próbálta minél erősebben buzdítani a hazai játékost, Tsonga könnyed 6/3 6/4-es győzelmet aratott nem sokkal több, mint egy óra játékot követően.

Nadal legyőzte párostársát Kép forrása: bleacherreport.com

Nadal legyőzte párostársát
Kép forrása: bleacherreport.com

Az alsó ágon Nadal az Australian Open első fordulójának visszavágójára készülhetett. Akkor Verdasco egy öt szettes mérkőzésen győzni tudott, itt viszont csupán a második szettet lett volna óriási esélye megnyerni. Nadal az első szettben nem volt valami kegyes hangulatában, nem engedélyezett játékot honfitársának. A második szettet a Tiebreak döntötte el, ahol Verdasconak hiába volt 5 játszmalabdája is, mégis Nadal nyerte a rövidítést és ezzel a mérkőzést is. A korábbi világelső útját ma egy fiatal titán állhatja, miután a német Alexander Zverev meglepően könnyedén bánt el a francia Gilles Simonnal.

Nishikori szomorította az amerikai közönséget Kép forrása: tennisnow.com

Nishikori szomorította az amerikai közönséget
Kép forrása: tennisnow.com

A tábla legalján pedig  az amerikai John Isner a japán Kei Nishikorival találkozik a nyolc közé kerülésért Indian Wellsben. Az amerikai közönség mindenképpen Isner mögé fog állni, főleg, hogy Nishikori a legjobb 32 között a torna 30. kiemeltjének számító Steve Johnsont búcsúztatta két játszmában. Az amerikaiak első számú játékosa szoros szetteket követően, de mégis magabiztosan van túl a francia Adrian Mannarino elleni csatáján.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.