ATP, Indian Wells: Nadal nagyon jó volt, de Djokovicnak volt rá válasza

Nagyot kellett harcolnia a világelsőnek az első szettben, de végül megmutatta, miért is tart ott, ahol. Raonic ellen fog játszani a triplázásért.

Raonic 14-1-es mérleggel kezdi 2016-ot forrás: www.mundodeportivo.com

Raonic mérlege 14-1 eddig a szezonban, ennél jobban még nem állt az adott év ezen szakaszán
forrás: www.mundodeportivo.com

A hangulat fokozása érdekében Milos Raonic (12.) és David Goffin (15.) játszotta az első elődöntőt. Goffin nem egy küzdelmes meccset játszott, azért, hogy ilyen messze eljusson, így a dinamikusan adogató kanadainak érdemes volt komolyan felkészülnie. Így is tett, az első játszmában önmagához méltóan szervált, belga ellenfele csak egy breaklabdát tudott kiharcolni, azt sem használta ki. Ezzel szemben Raonic megtette ezt a maga lehetőségénél. A második játszmában visszaesett a játéka, sebezhetővé vált a szervája. Goffin élt is a lehetőséggel. Bár, a kanadainak rögtön volt válasza, de később újra nehéz helyzetbe került és újfent elszenvedett egy breaket. A belga ezután már nem volt bőkezű és kiharcolta a döntőszettet. Ott már újra olyan erőviszonyok voltak, mint a meccs elején. Raonic stabil volt a nyitásoknál, Goffin pedig egyszer ingott meg, végül ez döntötte el a meccset. Raonic harmadik Masters-döntőjét fogja játszani, a legutóbbit is Djokovic ellen vívta meg (Párizs, 2014).

Rafa Nadal képes még a magas szintű teniszre forrás: www.tennisworldusa.org

Rafa Nadal igenis képes még a magas szintű teniszre
forrás: www.tennisworldusa.org

Raonicék után következett a várva várt meccs, a 48. Djokovic (1.) vs Nadal (4.). Nagy múltú ez a párharc, de a legutóbbi 5 találkozót szerb dominancia jellemezte. Nos, végeredmény alapján azt mondhatjuk, hogy a tendencia folytatódott, de aki látta az első másfél szettet, az tudja, hogy Nadal igen is “partiban volt” a világelső ellen. Tinédzser önmagát idézve loholt fel-alá, jobbra-balra, oda-vissza a pályán, és eredményesen. Djokovic rosszul kezdett, de hamar “megjött a meccsbe”. A két klasszis pazar színvonalú teniszt varázsolt a pályára. A hajrában a mallorcai megfoghatta volna ellenfelét, szettlabdája volt fogadóként, de “Nole”, ahogy szokta, rögtön összeszedte magát. Rövidítésbe torkollott végül a játszma. Innentől a szerb fokozatosan átvette az irányítást. Bár, 4-1-es előnye majdnem tovaszállt, de végül megnyerte a szettet. A folytatásban is ment tovább a csata, de egy ponton Nadal már nem bírta a tempót és Djokovic föléje kerekedett. A Salakkirály számára már nem volt visszaút, viszont azt nagyon serényen kereste. Újra kikapott a világelsőtől úgy, hogy játszmát nem nyert, de olyan játékot vitt a pályára, hogy azzal bebizonyította, újra lehet számolni vele.

Végeredmények:

M. Raonic (12.) – D. Goffin 6/3 3/6 6/3

N. Djokovic (1.) – R. Nadal (4.) 7/6(5) 6/2

A döntőt tehát Djokovic és Raonic fogja játszani. A mérkőzés este 21 órakor kezdődik.

A kiemelt kép forrása: www.eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.