Jack Sock duplázhat, Borna Coric első tornagyőzelmét szerezheti meg

A houstoni és a Marrakech-i 250-es tornával gyakorlatilag elkezdődött a salakszezon. Texasban két korábbi bajnok döntőzik, de Marokkóban új bajnokot fognak avatni.

Marrakech

3 éve profi, 19 éves, de már a második döntőjét fogja játszani forrás: www.scoopnest.com

3 éve profi, 19 éves, de már a második döntőjét fogja játszani
forrás: www.scoopnest.com

Az ATP World Tour egyetlen afrikai versenyén Borna Coric (3.) és Federico Delbonis (4.) jutott a döntőbe. A tizenéves horvát bár két szettben nyert, mégis nehéz dolga volt az első kiemeltet, Guilhermo Garcia-Lopezt (1.) kiejtő Jiri Vesely (8.) ellen. A meccs pontosan 2 óráig tartott és mindkét szett rövidítéssel zárult. Coric számára a második lehetett a nehezebb, hiszen ott az első három játékot elveszítette, végül mégis nyert. A másik ágon Delbonis is ugyanilyen arányban nyert Albert Montanes ellen, de a spanyol nem állított nagy akadályt az argentin elé.

Eredmények:

B. Coric (3.) – J. Vesely (8.) 7/6(5) 7/6(5)

F. Delbonis (4.) – A. Montanes 6/4 6/3

Borna Coric idén már a második döntőjét fogja játszani (Chennai-ban vívta az elsőt), amennyiben megnyeri, megszerzi első tornagyőzelmét. A World Touron tinédzsernek utoljára 2008-ban sikerült tornát nyernie, akkor is egy horvát, mégpedig Marin Cilic ért révbe, New Heaven-ben.

Houston

Az amerikai salakpályás tornán lehetőség nyílt Jack Sock (4.) számára a címvédésre. A 23 éves nebraskai teniszező nagyon magabiztos volt eddig a héten, hiszen nem veszített szettet. Sem Bagdhatis (7.) tegnapelőtt, sem Isner (1.) tegnap nem tudta döntőjátszmára kényszeríteni őt. Hórihorgas honfitársa a rövidítésben elveszített első szett után a másodikban alárendelt szerepbe került, ahonnan már nem volt visszaút. Sock ellenfele a döntőben a 2012-es bajnok, Juan Monaco lesz. Az argentin teniszező nem akármilyen teljesítményt nyújtott a héten: csak kiemelt teniszezőkkel játszott az első forduló után. Paire (2.) és a tavalyi döntős Querrey (5.) után tegnap Feliciano Lopezt (3.) győzte le. Monaco jelenleg csak 148. a világranglistán, de 2012-ben kis időre a 10. helyen is megtalálhattuk. Egy tornagyőzelem nagy lendületet adna neki, amivel megkezdhetne egy felfelé való menetelést. Képességei alapján erre van esély, hiszen nem véletlenül volt ő, ha kis ideig is, de “közel a tűzhöz”.

Eredmények:

J. Sock (4.) – J. Isner (1.) 7/6(4) 6/3

J. Monaco – F. Lopez (3.) 6/4 6/2

A kiemelt kép forrása: www.chron.com 

A hozzászólások le vannak zárva.