És esett Marrakech, Delbonis győzelem

Sokaknak Marakechhről egy ismert Quimby szám ugrik be. Federico Delbonisnak azonban valami egészen más miatt lett emlékezetes ez a kis városka.

Siker, pénz, csillogás. Ugye milyen jól hangzanak ezek a szavak, viszont mindenki tudja. hogy ez csak annak adatik meg igazán aki a legvégén megnyeri a döntőt, hiszen később az emberek csak a győztes nevére emlékeznek vissza. Nos a Grand Prix Hassan II elnevezésű versenyen a horvát Borna Coric és az argentin Federico Delbonis küzdött meg a végső győzelemért.

Delbonis öröme a győzelem pillanatában Kép forrása: tennisactu.net

Delbonis öröme a győzelem pillanatában
Kép forrása: tennisactu.net

Borna Coric pályafutása első ATP egyéni tornagyőzelmére készült, ez meg is látszott rajta. Az első szettben rettentően idegesen és bátortalanul teniszezett, ami azért valahol érthető annak ellenére, hogy egy elképesztően jó képességű teniszező. Delbonisnak nem kellett kétszer mondani, hogy használd ezt ki, 6/2-vel elvitte az első szettet. A második szett már szorosabb volt, azonban a rutin egyelőre elbírt a horvát fiatalsággal. 4-4-re fordult az állás, és itt két game két különböző dolgot mutatott. Egyrészt Coricnak lehetett volna esélye egy breakre és az egyenlítésre, azonban Delbonis jóval többet vállalt azért, hogy egy percig se kerüljön hátrányba. Az argentin játékos megnyert 4-4-nél egy hosszú adogatójátékot, majd vetélytársa a következő gameben túlizgulva elcsapta magát. Federico Delbonis egy igen látványos döntőt nyert meg másfél óra leforgása alatt.

Federico Delbonis pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg. Ráaádásul az argentinnak igen sokat kellett várni az újonnani ünneplésre, hiszen a 2014-es Sao Pauloban megrendezett viadalon nyert utoljára tornát.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.