„Ez a mai egy gyors film volt az életemben”

Juan Monaco csupán ennyit mondott miután három év után tornát nyert Houstonban! Egy őszinte reakció, egy fantasztikus győzelem után.

Juan Monaco rég nem látott messzeségekbe küzdötte magát egy kőkemény hét után, de hát nem számíthatott a hazai szurkolók biztatására. Hiszen hiába nem nyert 2013 óta tornát, a másik térfélen Jack Sock állt. Így nem is lehetett kérdéses Houston népe kiért szorít abban a néhány órában.

Monaco elsírta magát a győzelem pillanatában Kép forrása: mensclaycourt.com

Monaco elsírta magát a győzelem pillanatában
Kép forrása: mensclaycourt.com

Az első két szett simán alakult. Az elsőben Sock teniszezett lényegesen jobban, majd az idő előre haladtával elkezdtek megfordulni a dolgok. Monaco megmutatta miért tartják őt rettenetesen jó salakpályás játékosnak és úgy tűnt könnyedén megfordítja ezt a döntőt. Erre jó esély mutatkozott, mivel az argentin a döntő szettet 4-1-el kezdte, ekkor azonban Sock elkezdett az utolsókig küzdeni. 5-5-ig viszont az amerikai ellőtte az utolsó erőtartalékát is, begörcsölt. Sock tisztességesen végig játszotta ezt a néhány momentumot, de nem tudta megnyerni a mérkőzést, a mérkőzést 6/3 3/6 7/5 arányban Monaco nyerte meg.

Juan Monaco teljessé tette a tökéletes argentin hétvégét. A világranglista jelenleg 86. helyén álló teniszezőjének három évet kellett várnia hogy újra trófeát emelhessen a magasba ATP versenyen.

Kiemelt kép forrása: mensclaycourt.com

A hozzászólások le vannak zárva.