Az elhúzódott visszatérés első győzelme

  1. április 12-e csak egy átlagos nap az évben. No, de nem a Roger Federer szurkolóknak, akik kedvencüket feszülten várhatták vissza Monte Carlo vörös gyepszőnyegére.

Federer győzelemmel tért vissza sérülése után Kép forrása: dailymail.co.uk

Federer győzelemmel tért vissza sérülése után
Kép forrása: dailymail.co.uk

Roger Federer az eredeti tervek szerint már a márciusban megrendezésett Miami Openen megmutatatta volna mire képes sérülése után, azonban a szervezete még nem volt elég erős komolyabb terhelésre, így akkor még a visszalépés mellett kellett döntenie. Tegnap viszont már szerencsére semmi sem gátolta meg abban, hogy újra ütőt ragadjon, a legjobb 32 között Guillermo-Garcia Lopezzel találta szembe magát. Federer látszólag nem szeretett volna olyan vészesen sok időt a pályán tölteni, így 6/3 6/4-el 1 óra 16 perc alatt lépett túl spanyol ellenfelén. A svájci a következő körben a Jeremy Chardyt egy majdnem három órás mérkőzésen búcsúztató Roberto Bautista Aguttal játszik a negyeddöntőbe kerülésért csütörtökön.

Murraynek nyögvenyelősre sikerült az első mérkőzése Kép forrása: skysports.com

Murraynek nyögvenyelősre sikerült az első mérkőzése
Kép forrása: skysports.com

Andy Murraynek viszont már jóval nehezebb dolga akadt a párosban US Open bajnok Pierre-Hugues Herbert ellen. A brit játékos első idei salakos tornáján rögtön döntő szettre kényszerült, ráadásul Herbert annak ellenére jól tartotta magát a harmadik játszmában, hogy az 1-2-nél elveszített adogatójátéka végül a mérkőzésébe került. Murray a következő körben a Benoit Paire-Joao Sousa mérkőzés győztesét várhatja, vagyis rajongói csütörtökön láthatják újra teniszezni.

Simon meglepően könnyen búcsúztatta Dimitrovot Kép forrása: tennis-buzz.com

Simon meglepően könnyen búcsúztatta Dimitrovot
Kép forrása: tennis-buzz.com

Herbert kiesése minimális fájdalom lehetetett a franciák számára Monte Carloban, hiszen a másik két gall érdekeltségű összecsapás főszereplője sikert-sikerre halmozott. Jo-Wilfried Tsonga két rövidítést követően legyőzte Pablo Carreno Bustát. A nap slágermérkőzésén pedig a torna 15. helyén kiemelt Gilles Simon 6/4 6/3-al kiejtette a bolgár Grigor Dimitrovot.

A mai napon megkezdi salakpályás szereplését az idén még csak 1 vereséget jegyző Novak Djokovic és a torna nyolcszoros bajnokaként számon tartott Rafael Nadal is.

A hozzászólások le vannak zárva.