Meglepetés! Kiesett Novak Djokovic Monte Carlo-ban!

Nem lesz címvédés a Hercegségben. A világelsőt a cseh Jiri Vesely győzte le.

Nehéz volt átállni a salakra, vagy csak simán rossz napja volt? forrás: www.eurosport.co.uk

Nehéz volt átállni a salakra, vagy csak simán rossz napja volt?
forrás: www.eurosport.co.uk

A 22 éves teniszezőről pár éve még az egyik legnagyobb tehetségként számoltak be, amikor közeledett a top 100 felé. Az elmúlt szezonokban azonban nem igazán váltotta meg a világot. Tavaly kezdődött el talán valami, de két 250-es döntőnél (Aucklandben nyert, Bukarestben kikapott) kicsit többet várható tőle. Persze van ideje bőven és az adottságai is jók: 198 cm magas, ergo jól szervál, magasságához képest atletikus mozgású, kezdeményező a játéka, ám van még egy dolog, ami még kiemelendő: balkezes. Ezen tényezők összessége lehetett a kulcs a rosszul játszó Djokovic (1.) elleni sikerhez. A szerb messze nem úgy fogadott, ahogyan azt megszoktuk tőle (meg hát Vesely is nagyon jól adogatott), és a szerváknál sem volt a helyzet magaslatán. Nem a motivációval volt gond, mert a második szettben meg tudta azért mutatni tudása legjavát, de az egyenlítés után visszaesett az első szettben mutatott szinthez. A végjátékban is küzdött, de egy elhibázott return után frusztrációját és értetlenségét kifejezve tárta szét lengén karjait, ez mindent elmond. Djokovic első olyan vereségét szenvedte el 2016-ban, amikor végig játszott egy meccset. Ilyen korai szakaszában egy Masters-nek pedig 2013-ban kapott ki utoljára, akkor Grigor Dimitrov verte meg Madridban. Jiri Vesely pedig első top 10-es ellen aratott győzelmét rögtön az aktuális világelső ellen aratta, a következő körben Gael Monfils (14.) lesz az ellenfele.

Egy percig sem volt kérdéses Nadal győzelme forrás: www.abc.es

Egy percig sem volt kérdéses Nadal győzelme
forrás: www.abc.es

Djokovic-on kívül még két búcsúzónk volt a nap folyamán. A másik tavalyi döntős, Tomas Berdych (6.) Damir Dzumhur-tól kapott ki, a bosnyák a selejtezőből érkezett, s most már tényleg elmondhatja magáról, hogy legyőzött egy top 10-es teniszezőt (Miamiben ugye Nadal feladta az ellene játszott meccset). Richard Gasquet (9.) számára is véget ért a torna, miután fiatal honfitársa, Lucas Pouille ejtette ki három szettben. Más meglepetés nem született. Rafa Nadal (5.) is megkezdte szereplését. A 8-szoros Monte Carlo-i bajnok a szlovén-brit Bedene ellen aratott magabiztos győzelmet, míg a 2014-es bajnok Stan Wawrinka (4.) két szoros szettben győzte le Philipp Kohlschreibert.

A nap összes eredménye megtalálható itt.

A verseny ágrajza megtalálható itt.

Ma már a 8 közé jutás lesz a tét festői szépségű városállamban. A nap meccsét Nadal és Dominic Thiem (12.) játssza. Az osztrák tehetség Buenos Airesben már begyűjtötte a Salakkirály skalpját, ráadásul “saját” borításán, úgyhogy nem feltartott kézzel megy ki majd a pályára. Federer (3.) Bautista-Agut-tal (14.), Murray (2.) Benoit Paire-rel (16.), Wawrinka pedig Simon-nal (15.) fog játszani. Utóbbi meccs is érdekes lehet.

A kiemelt kép forrása: talksport.com

A hozzászólások le vannak zárva.