Véget ért Jani Réka isztambuli menetelése

2016. április 21.
by DGM96

A világranglista e heti 266. helyezettje a selejtezőn keresztül lett főtáblás a törökországi WTA-tornán, ment is egy kört.

Réka az első körben egy hazai szabad-kártyás teniszezőt kapott ellenfélül, akit gond nélkül győzött le. Következő feladata azonban már jóval nehezebb volt, hiszen a világranglista 65. helyén álló japán Nao Hibino (6.) várt rá. A siófoki hölgy nagyon jól kezdett. Bár, az első két játékot elveszítette, utána zsinórban hatot nyert, ezzel ő került előnybe. A folytatásban már nem tudott dominálni, Hibino fokozatosan tudta érvényesíteni fölényét (ami a majd 200 helynyi különbségből fakad), aki ki is tudott egyenlíteni. A döntőszettre sem engedett ki a japán, de azért Réka itt még megpróbált élni az utolsó lehetőségeivel. Erőfeszítései arra voltak elegek, hogy Hibino csak másodjára tudta break-előnyét megerősíteni.

Végeredmény: Jani Réka Luca – Nao Hibino 6/2 2/6 3/6

Második számú teniszezőnőnk önmagához mérten szép eredményt ért el. Idén először vett részt WTA-tornán, a selejtező során pedig minden ellenfele a világranglistán előrébb állt nála, mégis legyőzte őket, ráadásul mindig két szettben nyert.

A kiemelt kép forrása: www.tennisforum.com

A hozzászólások le vannak zárva.