ATP összefoglaló: Barcelona, Bukarest

2016. április 22.
by Airon

Eljött a véghajrá, az utolsó három nap. Barcelonában kisebb, Bukarestben lényegesen jelentősebb meglepetések születtek csütörtökön.

Barcelona

Nadal eddig nem igazán izzadhatott meg Kép forrása: livetennis.com

Nadal eddig nem igazán izzadhatott meg
Kép forrása: livetennis.com

Nadal egy újabb honfitársát akadályozta meg abban, hogy a kisebb spanyolnak meglepetésre legyen egy jobb szereplése egy rangosabb tornát. A második áldozat ezúttal Albert Montanes volt, aki ellen ugyan némileg döcögősen indult be a gépezet, de sima vége lett 1 óra 7 perc alatt. A negyeddöntő viszont már egy egészen más kihívás lesz, hiszen Fabio Fognini az utóbbi időben néhányszor megfricskázta rendesen a nyolcszoros bajnokot. A nyolcaddöntők kisebb bravúrját Philipp Kohlschreiber szolgáltatta Felciano Lopez legyőzésével. A spanyol hiába került szett és break előnybe, ennek ellenére elvérzett második körös mérkőzésén. Kohlschreiber az orosz Andrey Kuznetsov ellen folytathatja szereplését.

A címvédő egyelőre magabiztosan menetel Kép forrása: youtube.com

A címvédő egyelőre magabiztosan menetel
Kép forrása: youtube.com

Kei Nishikori második mérkőzésén is szettveszteség nélkül maradt, pedig Jeremy Chardy már azért nívósabb ellenfél ezen a borításon. A japán az első szett könnyed megnyerése után a második szettben egy fokkal nehezebb küzdelemre lett késztetve, a megérdemelt győzelme után az ukrán Alexandr Dolgopolovval játszik. Az ukrán véget vetett az újonnan megismert Kachanov versenyének. Az alsó ág másik negyeddöntőjébe Benoit Paire és a német Alexander Zverevet kisebb meglepetésre búcsúztató Malek Jaziri került.

Bukarest

Haase gyorsan hazaküldte az első kiemeltet Kép forrása: sport.bt.com

Haase gyorsan hazaküldte az első kiemeltet
Kép forrása: sport.bt.com

A román fővárosban mit mondhatni rendesen felborult a tábla, hiszen az első és a második kiemelt már nincs versenyben. Bernard Tomic, amilyen későn csöppent bele ebbe a versenybe, annyira hamar távozott is. Erről a holland Robin Haase egy döntő szettes mérkőzésen gondoskodott. Ebben a negyedben rajta kívül a Verdasco, Garcia-Lopez, Pella hármasnak szabad az út a döntőbe jutásra. Habár feltehetőleg a spanyol közülük így se lett volna teljesen esélytelen Bernard Tomiccal szemben.

Pouille meglepően simán vetett véget Karlovic versenyének Kép forrása: atpworldtour.com

Pouille meglepően simán vetett véget Karlovic versenyének
Kép forrása: atpworldtour.com

Az alsó ág pedig Karlovic kiesése miatt lehet érdekes, az argentin Guido Pella ellen most nem igazán osztottak lapot a langaléta horvátnak. Három olyan játékos tartózkodik ebben a negyedben, aki még nem igazán ízlelhette meg, milyen dolog akár ATP 250-es versenyen döntőt játszani, jobbára ez csak a challanger versenyeken jött nekik össze. Cecchinato, Lorenzi és Pouille útját azonban Federico Delbonis állhatja, hiszen az argentin játékos április. 10-én Marrakecht hagyta el tornagyőztesként.

Kiemelt kép forrása: foxnews.com

A hozzászólások le vannak zárva.