ATP Barcelona, Bukarest: Tarolhatnak a héten a spanyolok

Rafael Nadal hazai közönség előtt, Fernando Verdasco pedig a román fővárosban arathat diadalt.

Barcelona

Nyoma sincs már annak a Rafael Nadalnak (1.), aki a barcelonai 500-ason az elmúlt két évben még a legjobb 4-ig sem jutott el. Úgy jutott be a döntőbe idén, ahogyan azt a korábbi években is megtette nagyon sokszor: játszmavesztés nélkül. Tegnap Philipp Kolhschreiber (10.) volt az ellenfele. A német sem okozott nagy problémát számára. Olyannyira nem, hogy egyetlen egy break-labda hárítására kényszerült a 8-szoros bajnok. Kei Nishikori (2.) ellen szerezheti vissza hazai trónját. A japán tudott a legjobbnak bizonyulni a legutóbbi két évben, Nadal “távollétében”, így a döntő párosítása igencsak méltóságos. A 2014-es US Open finalistája is simán nyert, neki a francia Benoit Paire-t (6.) kellett legyőznie.

Eredmények:

R. Nadal (1.) – P. Kohlschreiber (10.) 6/3 6/3

K. Nishikori (2.) – B. Paire (6.) 6/3 6/2

A spanyol és a japán egymás elleni mérlege 8-1, Nadal javára. Idén már játszottak egymás ellen, mégpedig az Indian Wells-i Masters negyeddöntőjében, ahol a Salakkirály nyert két szettben. Bár, Nadal emberére akadhat majd Nishikori személyében, de formáját és a közönség biztatását elnézve, ő a mérkőzés esélyese.

Bukarest

Verdasco több, mint 2 év után nyerhet újra tornát forrás: es-us.deportes.yahoo.com

Verdasco több, mint 2 év után nyerhet újra tornát
forrás: es-us.deportes.yahoo.com

Nem nagyon beszélhetünk papírformáról a román fővárosban. Két 50-en kívüli jutott be a döntőbe, de ez a két személy messze jobb képességekkel rendelkezik jelenlegi pozíciójuknál. Fernando Verdasco volt már top 10-es és VB résztvevő is, míg Lucas Pouille egy feltörekvő tehetség. A 22 éves franciának ráadásul ez lesz az első ATP-döntője, amit az argentin Delbonis (3.) legyőzésével ért el. Pouille számára érett egy ilyen siker: a legutóbbi két Masters-en (Miami és Monte Carlo) eljutott a legjobb 16-ig és olyan teniszezőket győzött le, mint David Ferrer és Richard Gasquet. Verdasconak címvédő honfitársát, Guillermo Garcia-Lopezt (4.) kellett legyőznie. A balkezes három szettben, egy perc híján 2 óra alatt nyert.

Eredmények:

L. Pouille – F. Delbonis (3.) 7/6(4) 6/3

F. Verdasco – G. Garcia-Lopez (4.) 6/3 3/6 6/2

A kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.